radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 169 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 40 nanašalo na kriminaliteto, 38 na javni red in mir, ter 74 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 9 tatvin, 6 vlomov in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 5 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 6 krat na javnem kraju in 4 krat v zasebnem prostoru (ena oseba je bila pridržana).

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil hladilnik. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

V Mostah so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili odpadne kovine. Podjetje je oškodovano za nekaj tisoč evrov. V Mostah neznani storilec vlomil v trgovino in odtujil denar. Povzročil je za okoli 1.800 evrov materialne škode.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili mlinček za kavo, manjši hladilnik s pijačo, mize za teraso in različne pijače. Povzročeno je bilo za okoli 2.000 evrov škode.

Na Celovški cesti v Ljubljani so neznanci vlomili v trgovino ter odtujili cigarete. Po prvi oceni je nastalo za okoli 6.000 evrov škode.

Drzna tatvina
Policisti so bili obveščeni o drzni tatvini, ki je bila izvršena okoli 12. ure v Notranjih Goricah. Neznani storilec je na domu zamotili oškodovanca s pogovorom o izvedbi telekomunikacijskih de. Drug storilec je med tem iz hiše odtujili denar in tako lastnika oškodoval za nekaj sto evrov. Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Opis enega storilca:

  • moški star okoli 30 let, visok okoli 160 cm, močnejše postave, oblečen v sivo trenerko, nosil je očala z dioptrijo.

Na Policijski upravi Ljubljana opažamo pojav drznih tatvin iz stanovanjskih hiš, ki jih storilci izvršujejo na zelo prefinjen in pretkan način, oškodovance pa zavedejo do te mere, da preteče kar nekaj časa, preden ugotovijo, da so bili okradeni. O omenjenih dogodkih smo že večkrat poročali tudi v medijih, vendar opažamo da so ljudje še vedno premalo previdni ali pozorni do neznancev, ki prihajajo na njihove domove in jih ogovorijo. Žrtve pa so predvsem starejši občani. Storilci žrtev zamotijo s pogovorom (bodisi da so serviserji, bodisi da so prišli odkupit staro železo, da prihajajo iz elektro službe in si ogledujejo teren, kje bi postavili nove daljnovode, da bodo opravljali sanacijo odtokov itd.) in jih tako zvabijo iz hiše ali od hiše, tako da je nimajo več pod nadzorom. Njihovo odsotnost takrat izkoristijo drugi storilci in v času pogovora vstopijo v hišo, pregledajo notranjost in odtujijo v večini primerov denar ter nakit. Storilci kraj nato zapustijo hišo, tisti ki pa je zamotil žrtev pa se vljudno poslovi in zapusti kraj. Največkrat se do hiše pripeljejo z vozilom in tako kraj tudi zapustijo.

Občanom tako svetujemo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za vogal«. Ob tem pa naj bodo pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila).

V kolikor kljub previdnosti postanejo žrtev kaznivega dejanja priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo.

Požar vozil na območju Most
Danes ponoči smo bili obveščeni, da je na enem izmed parkirišč na območju Most zagorelo vozilo znamke Audi A4. Požar se je razširil še na sosednja vozila in je bilo v dogodku poškodovanih skupno sedem vozil. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požare pogasili, policisti pa so zavarovali kraj. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Vzrok požara še ni znan in policisti opravljajo ogled ter zbirajo obvestila. O vseh ugotovljenih okoliščinah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj pred 16. uro se je na cesti med Litijo in Ribčami pri Zgornjem Logu zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v vozilo, ki je pripeljalo nasproti. Pri tem so se povzročitelj, udeleženi voznik in potnica v njegovem vozilu lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek. Cesta je bila zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče zaprta do 18.30.

Včeraj, okoli 8. ure se je na bencinskem servisu v Mostah pri Komendi zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik kombija kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik kombija zavijanju desno odvzel prednost kolesarju. Pri tem se je kolesar lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj pred 12. uro se je v Marinči vasi zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu roba trčila v ograjo vozilo pa se je nato prevrnilo na bok. Pri tem se je lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 9.30 se je na Kajuhovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code

Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran