radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 8 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo;
  • 2 prijavi kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja tatvina.

Dogodki:

  • Radovljiški policisti so včeraj obravnavali smrt starejšega moškega po padcu preko višjega podpornega zidu z zasebne površine. Okoliščine ne kažejo na tujo krivdo. Odrejena je bila obdukcija.
  • Divjad je bila minuli dan povožena v Žireh.

policija splosniPromet
Kranjski policisti so včeraj zvečer obravnavali voznika, ki je trčil v ograjo ob cesti. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 1,28 mg/l alkohola (kar je okoli 2,7 promila), pozitiven pa je bil tudi hitri test na prepovedane droge. Zaradi nestrinjanja z rezultati mu je bil za oboje odrejen strokovni pregled, ki pa ga je odklonil. Domov so ga odpeljali svojci. Zaradi prekrškov proti njemu poteka prekrškovni postopek.

V letošnjem letu so alkoholizirani vozniki na Gorenjskem povzročili 24 prometnih nesreč. Povprečna stopnja alkohola pri njih je 1,23 promila. V dveh nesrečah so se udeleženci huje poškodovali, v devetih so nastale lažje poškodbe, v preostalih trinajstih nesrečah pa je nastala materialna škoda. Alkoholizirani vozniki so nesreče v polovici primerov povzročili ob neprilagojeni hitrosti vožnje.

Gorenjski policisti so letos ugotovili 248 voženj pod vplivom alkohola, v 44 primerih pa so bili udeleženci pozitivni na hitrem testu za prepovedane droge ali pa so preizkus odklonili.

Pozivamo k vožnji z ničelno stopnjo alkohola in varnim dejanjem, ki so edini recept za varno udeležbo in souporabo prometnih površin za vse udeležence.

Opozorilo motoristom:
Pozivamo k varni udeležbi motoristov v prometu. Bodite previdni, hitrost svoje vožnje pa prilagodite razmeram na cesti. Ključni poudarki so oprema, vidnost, opazovanje, zaviranje in ustavljanje ter predvidevanje. Ostali vozniki pa motoristov predvsem ne spreglejte. https://fb.watch/5gFpZOpRc8/

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code

Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran