radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 307 klicev, od tega 97 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času nismo obravnavali nobenega primera nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 21 kaznivih dejanj,
  • 8 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 2 prometni nesreči II. kategorije,
  • 13 povoženj živali,
  • 6 prijav kršitev javnega reda in miru, 1 na javnih krajih in 5 v zasebnih prostorih,
  • 1 osumljencu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja,
  • 1 požar

policija splosniŠe pravočasno ustavili voznika, ki je peljal v nasprotno smer
Včeraj, okrog 14.35 smo bili obveščeni o vožnji v napačno smer, na avtocestnem odseku A4, proti Ptuju. Policisti PP Rače so pri izvozu za Hajdino k sreči še pravočasno uspeli zaustaviti vozilo in preprečiti trčenje. 75-letnemu vozniku je bilo odzveto vozniško dovoljenje, podan bo tudi obdolžilni predlog. Moški ni vozil pod vplivom alkohola.

Zasegli več kosov orožja in streliva
Policisti PP Ormož so včeraj na podlagi odredbe za hišno preiskavo, izdane s strani Okrožnega sodišča Ptuj, opravili hišno preiskavo na domu 52-letnega osumljenca z območja občine Ormož. Pri preiskavi stanovanjske hiše je bilo zaseženih več kosov orožja in streliva, za katere osumljeni ni posedoval orožne listine: dolgocevno orožje kal. 5,6 mm z daljnogledom, pištolo, kal. 7,65 mm, večje število nabojev (916 nabojev kalibra 5,6 mm, 283 nabojev kal. 7,65 mm,15 kosov malokalibrskih nabojev), zračno puško z nameščenim daljnogledom in tri nabojnike za avtomatsko puško z 92 kosi nabojev cal. 7,62). Zoper osumljenega bo podana kazenska ovadba na ODT po 307. členu Kazenskega zakonika.

zaseg orozja ormoz

Požar
Policisti PP Slovenska Bistrica so bili obveščeni o požaru ob stanovanjski hiši. Po nestrokovni oceni je nastalo več tisoč evrov škode.

Anita Kovačič Čelofiga
Policijska uprava Maribor

QR Code

Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran