radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 191 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 53 nanašalo na kriminaliteto, 58 na javni red in mir, ter 58 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 8 tatvin, vloma (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 8 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v treh primerih nasilja v družini, v enem primeru so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Pri prometni varnosti so obravnavali 13 prometnih nesreč z materialno škodo in 4 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 9. 6. 2021, od 6. ure in 10. 6. 2021, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Logatca izsledili in prijeli 5 tujcev (drž. Afganistana), ki so nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujci še niso zaključeni.

Vlomi:
V Kamniku je bilo vlomljeno poslovne prostore, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za okoli 3.000 evrov.

V nesreči pri delu umrl 45 letni moški
Včeraj, nekaj pred 10. uro smo bili obveščeni o nesreči pri delu v okolici Horjula. Po do sedaj zbranih obvestilih je do nesreče prišlo pri utrjevanju struge potoka, kjer se je na dva delavca porušil betonski podporni zid. Ena oseba je bila pri tem lažje telesno poškodovana, 45-letnik pa je zaradi hudih poškodb na kraju umrl. Policisti so opravili ogled, ki se ga je udeležil tudi delovni inšpektor in nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja ogrožanje varnosti pri delu. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 12. ure se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, kjer so bili v naletnem trčenju udeleženi vozniki treh osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji. Pri tem so se vsi trije udeleženi vozniki lažje telesno poškodovali. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran