radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 238 klicev, od tega 65 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali 5 nedovoljenih prehodov državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

 • 7 kaznivih dejanj,
 • 4 prometne nesreče I. kategorije,
 • 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala,
 • 5 povoženj živali,
 • 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozili, ki sta ju vozila,
 • 2 voznika smo pridržali do streznitve,
 • 1 voznika osebnega avtomobila smo pridržali in nato privedli na sodišče,
 • 13 prijav kršitev javnega reda in miru, 6 na javnih krajih in 7 v zasebnih prostorih,
 • 1 osumljencu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja,
 • 2 kršitelja javnega reda in miru smo pridržali do streznitve,
 • 1 nesrečo pri delu.

policija splosniČez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda
Včeraj popoldan so imeli policisti v štirih ločenih primerih postopkih 4 državljane Hrvaške, 2 državljana Slovenije in 1 državljana BiH, ki so na območju PP Gorišnica, s tremi osebnimi in enim kombiniranim vozilom avstrijskih, nemških, slovenskih in registrskih oznak BiH, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj.

Policisti so jim izdali 3 plačilne naloge, 2 so oglobili in 2 opozorili.

Prijeti tujci
Danes, ob 1. 45 so policisti na območju PP Gorišnica prijeli 3 državljane Somalije, ki so na zeleni meji nedovoljeno, iz Hrvaške vstopili v Slovenijo. Postopki s tujci še potekajo.

Dva pridržana do streznitve
Včeraj, nekaj po 14. uri so policisti v Pavlovcih ustavili voznika kolesa z motorjem in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel v organizmu 0,64 mg/l alkohola.

Prav tako v Pavlovcih, so policisti sinoči, okoli 21.30 ustavili voznika osebnega avtomobila in tudi njemu odredili preizkus alkoholiziranosti. Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel v organizmu 0,62 mg/l alkohola.

Policisti so obema nadaljnjo udeležbo v prometu preprečili tako, da so ju pridržali do streznitve. Zoper oba pridržana bodo podali obdolžilna predloga na pristojno sodišče.

Priveden na sodišče
Sinoči je 22-letni državljan Hrvaške v Mali Varnici, zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, zapeljal s ceste v obcestni jarek, nato pa se je vozilo prevrnilo na streho. Poškodovan ni bil nihče.

Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,76 mg/l alkohola. Policisti so voznika pridržali in so ga danes zjutraj, skupaj z obdolžilnim predlogom in odvzetim vozniškim dovoljenjem, že privedli v postopek o prekršku na ptujsko Okrajno sodišče.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran