radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 191 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 769 klicev.

Obravnavali so 23 prometnih nesreč z materialno škodo, 4 z lažjimi telesnimi poškodbami in 1 prometno nesrečo, pri kateri se je 1 oseba huje telesno poškodovala. Zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 10 tatvin, 3 poškodovanja tuje stvari, vlom, nasilje v družini ter 2 kaznivi dejanji grožnje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti intervenirali v 24ih primerih, od tega 9-krat v zasebnem prostoru in 15-krat na javnem kraju.

Neznani storilec je okoli 5. ure prišel do stanovanja v Žusterni, kjer je odstranil komarnik in vstopil v notranjost stanovanja. Pri tem je zbudil oškodovanko, ki je storilca prepodila. Policisti so z ogledom ugotovili, da je neznanec iz notranjosti stanovanja ukradel dvoje sončnih očal in s tem lastnico oškodoval za 70 evrov. Zoper storilca bo podana kazenska ovadba.

Preko noči je neznani storilec v avtokampu Lucija, iz šotora ukradel torbo, v kateri je imela 19-letna Šoštanjčanka oblačila, ročno uro in denar. Škode je za 500 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 17.06 je zaradi nepravilnega prehitevanja, na cesti proti mejnemu prehodu Starod, padel 61-letni motorist, državljan Hrvaške in se pri tem lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan do mejnega prehoda, kjer ga je prevzela hrvaška reševalna služba. Motoristu so policisti izdali plačilni nalog (45/10-1 ZPrCP).

Ob 22.32 so v Seči zaradi kršitve javnega reda in miru posredovali piranski policisti. Zaradi predvajanja glasne glasbe so 60-letni ženski izdali plačilni nalog, prav tako pa še zbirajo obvestila tudi o storilcu, ki je v sosednjo stanovanjsko hišo vrgel kamen in s tem poškodoval okno.

Sobota, 3. 7. 2021
Ob 0.06 je pred Simonovim zalivom v Izoli prišlo do požara na plovilu. Na kraju so posredovali policisti Postaje pomorske policije Koper, ki je iz morja rešili 71-letnega moškega, ki je v morje skočil iz gorečega plovila. Policisti so ugotovili, da je bila poleg moškega na plovilu še 54-letna ženska, ki je sama, nepoškodovana priplavala do obale. Moški, ki je sicer solastnik plovila, je bil pri požaru telesno poškodovan in bil zato odpeljan na nadaljnje zdravljenje v SB Izola, njegovo življenje pa ni ogroženo. Po prvih ugotovitvah je do požara na plovilu prišlo zaradi tehnične napake, točen vzrok pa po znan po opravljenih preiskavah zavarovanih sledi. O ugotovitvah kriminalistične preiskave bo obveščeno državno tožilstvo.

Ob 00.26 so policisti posredovali zaradi glasne glasbe na Dolinski cesti v Kopru. 47-letni kršiteljici so policisti izdali plačilni nalog (8/2 ZJRM-1). V postopek se je nato vmešal 51-letni moški, ki je kričal na policiste in jih žalil. Ker se moški kljub zakonitim ukazom policistov ni umiril, so le-ti zoper njega uporabili prisilna sredstva. Tudi moškemu je bil izdan plačilni nalog (22/1 ZJRM-1).

V Sežani so policisti ob 2.20 ustavili 56-letnega moškega, ki mu je alkotest pokazal rezultat 0,74 mg/l. Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu odredili pridržanje. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške (105/5-4 ZPrCP).

Ob 3.57 je na Tomšičevi ulici v Kopru prišlo do prometne nesreče s samoudeležbo. Policisti so ugotovili, da je 30-letni moški, zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola trčil v zid. Alkotest je moškemu pokazal rezultat 0,62 mg/l, zato mu je bilo začasno odvzeto vozniško, sledi še obdolžilni predlog.

V Debelem rtiču je tekom dneva neznani storilec ukradel motorno kolo Aprilia Leonardo 300, modre barve, reg. št. CY 31058 (I) in državljana Italije s tem oškodoval za 1.000 evrov. Sledi kazenska ovadba.

Ob 15.29 je v na Ankaranski cesti v Kopru prišlo do prometne nesreče, pri kateri se je hudo telesno poškodovala 16-letna kolesarka, državljanka Španije. Policisti so z ogledom prometne nesreče ugotovili, da je zaradi neupoštevanja desnega pravila, 58-letni mopedist trčil v bok kolesarke, ki je zaradi tega padla po tleh in se poškodovala po glavi. Zoper povzročitelja sledi kazenska ovadba (323/1 KZ-1).

31-letni voznik osebnega avtomobila s pripeto prikolico je na Kozini, ob 16.53, zapeljal v enosmerno cesto in pri tem trčil z 27-letnim voznikom motornega kolesa. Zaradi trka sta motorist in njegova 21-letna sopotnica padla po tleh in se pri tem lažje telesno poškodovala. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Izolski policisti so ob 21.15 ustavili 53-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil pod vplivom alkohola. Alkotest mu je namreč pokazal rezultat 0,86 mg/l. Vozniku so policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Sledi obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Ob 21.33 so policisti v Sežani obravnavali kaznivo dejanje nasilja v družini, storitve katerega je osumljen 42-letni moški. Policisti so osumljencu prepovedali približevanje žrtvi in ga kazensko ovadili.

Postojnski policisti so ob 22.18 v Pivki ustavili 43-letnika, ki je vozil osebni avtomobil brez ustreznega vozniškega dovoljenja. Vozilo mu je bilo zaseženo, zoper njega pa sledi obdolžilni predlog.

Ob 23.17 je na AC A1 pred izvozom Postojna v smeri Ljubljane prišlo do prometne nesreče, pri kateri so se 4 osebe lažje telesno poškodovale. Policisti so z ogledom ugotovili, da je 26-letna voznica osebnega avtomobila, zaradi neprilagojene hitrosti trčila v zadnji del priklopnika, ki ga je za seboj vlekel 44-letni voznik, državljan Romunije. Zaradi trka je vozilo povzročiteljice zaneslo v levo, kjer je trčila še v osebno vozilo 37-letnice iz Ljubljane, v katerem so bili še njeni 3 otroci. Policisti so nadalje ugotovili, da je povzročiteljica vozila pod vplivom alkohola, saj ji je alkotest pokazal rezultat 0,94 mg/l, zato so ji prepovedali nadaljnjo vožnjo in ji začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zoper njo pa sledi še obdolžilni predlog. Avtocesta je bila zaradi ogleda prometne nesreče zaprta vse do 1.22, nastal je zastoj.

Nedelja, 4. 7. 2021
Ob 0.15 je 73-letna voznica osebnega avtomobila, zaradi utrujenosti zaspala za volanom in v predoru Kastelec (smer Koper), trčila v odstavno nišo. Zaradi obravnave prometne nesreče je bil predor in s tem tudi avtocesta A1 zaprta do 2.15, promet pa je bil ta čas preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Voznici, ki se je pri nesreči lažje telesno poškodovala, so policisti izdali plačilni nalog.

Ob 0.22 so policisti v Ilirski Bistrici 28-letniku zasegli manjšo količino prepovedane droge. Zoper njega bo uveden hitri postopek z odločbo.

Ob 2.46 so piranski policisti zaradi pretepa posredovali v enem od gostinskih lokalov. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je zaenkrat še neznani storilec v predel obraza udaril 23-letnika. Policisti točne okoliščine pretepa še ugotavljajo, po izsleditvi osumljenca pa sledi ustrezen ukrep.

Tekom večera in noči so koprski, izolski, piranski in ilirskobistriški policisti posredovali zaradi več klicev o glasni glasbi. Petim kršiteljem so bili zaradi kršitev določil Zakona o varstvu javnega reda in miru izdani plačilni nalogi (8/2 ZJRM-1), še trije pa so bili zgolj opozorjeni.

Ponoči je neznani storilec v Koštaboni ukradel kolo z motorjem Sym Orbit, rjave barve, KP 0Z-D5, v katerem je oškodovanec hranil tudi denarnico z osebnimi dokumenti. Denarnica z dokumenti je bila kasneje najdena v Pučah. Škode je za 1.100 evrov, sledi kazenska ovadba.

Patrulja pomorske policije je ob 11.19 pred Portorožem naletela na slovensko plovilo z okvaro motorja, na katerem je bil lastnik. Jadrnico so zaradi obstoja nevarnosti trka ob obalo odvlekli v matični pristan v Piran. Škoda ni nastala.

Koprski policisti so ob 20.43 posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem stanovanju v Kopru. Ker moški s kršitvijo ni prenehal niti po prihodu policistov, so le-ti zoper njega uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog.

Ob 23.22 je na mejni prehod Sečovlje pripeljal 32-letni moški, ki je vozil osebni avtomobil brez vozniškega dovoljenja. Policisti so mu vozilo zasegli, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog.

Ponedeljek, 5. 7. 2021
Ob 0.17 so piranski policisti posredovali v enem od gostinskih lokalov v Piranu. Zaradi glasne glasbe so natakarju izdali plačilni nalog (8/2 ZJRM-1).

Ilegalne migracije
Na območju Policijske uprave Koper smo od petka 2. 7. 2021 do ponedeljka 5. 7. 2021 do 06.00, obravnavali 95 ilegalnih prebežnikov.

V petek so policisti skupno prijeli 45 ilegalnih prebežnikov; pri Kozini so prijeli 15 državljanov Afganistana; v Kortinah 1 državljana Pakistana; v Hrpeljah 1 državljana Afganistana; na Kastelcu 1 državljana Afganistana; pri Tubljah 4 mladoletni državljani Afganistana, ki so zaprosili za azil; pri Brežcu 9 državljanov Afganistana, 2 državljana Pakistana in 1 državljan Nepala; med Kozino in Klancem pa nato še 7 državljanov Afganistana, 1 državljana Pakistana, 1 državljana Irana, 1 državljana Indije in 1 državljana Mjanmara. Vsi, razen 4 Afganistancev, ki so zaprosili za azil, so bili vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

V soboto so policisti skupno prijeli 13 ilegalnih prebežnikov; Pri Brežcu sta bila prijeta 2 državljana Irana; pri Ospu 6 državljanov Afganistana; Pri Obrovu 2 državljana Kosova in 1 državljana Albanije; pri Rakitovcu 2 državljana Sirije; Osebe so bile vrnjene hrvaškim varnostnim organom.

V nedeljo so policisti skupno prijeli 14 ilegalnih prebežnikov; Pri Kastelcu so prijeli 1 državljana Pakistana; v Podgorju 4 državljane Irana in kasneje še 4 državljane Afganistana, ki so zaprosili za azil; v Pregari pa še 5 državljanov Kosova. 4 državljani Afganistana so bili nastanjeni v azilni dom, ostali bodo vračani hrvaškim varnostnim organom.

V ponedeljek do 6.00 so policisti skupno prijeli 23 ilegalnih prebežnikov, in sicer pri Movražu, kjer je bilo prijetih 5 državljanov Palestine, 6 državljanov Iraka in 12 državljanov Kuvajta. Vsi so zaprosili za azil zato bodo nameščeni v azilni dom v Ljubljano.

Jure Griljc, mag. prav.
samostojni policijski inšpektor I
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran