radio tomi predvajalnik

policija splosniVčeraj, 5. julija ob 9.42 uri, smo bili s strani prijavitelja obveščeni o ponovnem poskusu goljufije oz. lažnim prikazovanjem prometne nesreče v Šempetru pri Gorici, kjer je voznik (v njegovem vozilu je bila tudi sopotnica) belega osebnega avtomobila znamke Fiat Bravo, italijanskih registrskih številk, simuliral prometno nesrečo in voznike oz. oškodovance skušal prepričati, da so odgovorni za prometne nesreče. Omenjenega voznika tujega osebnega vozila je na parkirnem prostoru večje trgovine izsledil policist Policijske postaje za izravnalne ukrepe Nova Gorica. Takrat še neznani voznik oz. storilec je s kraja skušal pobegniti oz. skušal z manevriranjem vozila preprečiti uradno dejanje policista, vendar mu je policist omenjene policijske enote pobeg onemogočil oz. preprečil, pri tem je utrpel predvidoma lažje telesne poškodbe. Kasneje je bila lažje poškodovanemu policistu nudena prva pomoč v splošni bolnišnici v Šempetru pri Gorici.

Prav tako je bilo v nadaljevanju postopka na kraju ugotovljeno, da je storilec in voznik zgoraj navedenega avtomobila 36–letni državljan Italije. O varnostnem dogodku je Policija obvestila tudi okrožno državno tožilko in preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Novi Gorici. Z osumljencem je bilo v nadaljevanju opravljeno policijsko zaslišanje v policijskih prostorih zaradi suma storitve več kaznivih dejanj. Primere sumov šestih kaznivih dejanj goljufij (po 211. členu KZ-1) preiskujejo policisti PP Nova Gorica in PP Ajdovščina, prav tako novogoriški policisti preiskujejo sum kaznivega dejanja drzne tatvine (po 205. členu KZ-1). Novogoriški kriminalisti pa bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstev na Okrožno državno tožilstvo kazensko italijanskega državljana ovadili zaradi suma kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi (po 299. členu KZ-1). V okviru dosedanje preiskave smo sodelovali tudi z italijanskimi varnostnim organi, pri čemer je bilo ugotovljeno, da je podobna kazniva dejanja zgoraj navedeni osumljenec izvrševal tudi na območju sosednje Italije.

Kot smo v preteklih dneh poročali, sta storilca v preteklih dneh na Severnem Primorskem oškodovance oz. voznike osebnih vozil skušala na goljufiv način prepričati, da so odgovorni za prometno nesrečo. Pri tem sta neznanca od drugih voznikov izsiljevala denar oz. celo ukradla vredne predmete iz notranjosti oškodovančevega vozila. Prav tako neznana storilca nista želela obveščanja Policije in vztrajala, da oškodovanec oz. žrtev domnevno materialno škodo poravna s plačilom gotovine takoj na kraju.

Ker obstaja velika verjetnost, da sta nepridiprava na Severnem Primorskem dejansko oškodovala še več ljudi, vsem, ki so bili žrtev podobne goljufije oz. poskusa svetujemo, da se zglasijo na Policijski postaji Nova Gorica (Sedejeva ulica 11, telefon (05) 303 44 00, e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) ali na kateri koli drugi najbližji policijski postaji oz. pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200. Hkrati pa se vsem posameznikom, ki so Policiji nudili koristne informacije v zvezi s preiskavo tovrstnih kaznivih dejanj goljufije oz. lažnega prikazovanja prometne nesreče, iskreno zahvaljujemo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran