radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24-ih urah intervenirali v 63-ih primerih in na številko 113 prejeli 210 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči v katerih sta bili dve osebi lažje telesno poškodovani, 12 prometnih nesreč v katerih je nastala premoženjska škoda, zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli dve vozili. S področja kriminalitete so obravnavali en poskus vloma v stanovanje, šest tatvin, dve kaznivi dejanji grožnje in lahke telesne poškodbe, ter eno kaznivo dejanje nasilja v družini. Zaradi kršitve javnega reda in miru so policisti posredovali devetkrat.

V Izoli je bilo iz skupnih prostorov bloka odtujeno treking kolo znamke Giant Roam, temno sive barve. Lastnik ima za 450 eur škode.

V Izoli je neznani storilec v pritličju bloka preplezal ograjo balkona in z neznanim orodjem poskusil vlomiti balkonska vrata. Od dejanja je storilec odstopil.

V Luciji je 52-letnik grozil svoji mami, ter jo pri tem odrinil in lažje poškodoval. Policisti ga bodo kazensko ovadili za kaznivo dejanje grožnje in povzročitve lahke telesne poškodbe.

Na cesti Lucija proti Maliji je neznani voznik osebnega avtomobila trčil v zadnji del kombija, ki ga je vozil 65-letnik. Po nesreči sta se oba voznika ustavila, neznani voznik pa je pristopil do voznika kombija ga ogovoril in udaril v predel obraza ter ga pri tem lažje telesno poškodoval.

Koprski policisti so posredovali na delovnem mestu oškodovanke v Kopru, kjer ji je 40-letni bivši mož grozil in jo udaril. Prav tako je grozil, da gre na njen naslov, kjer bo ubil njuni hčerki. Policisti bodo zoper 40-letnega moškega napisali kazensko ovadbo za kaznivo dejanje Nasilje v družini, zanemarjanja mladoletne osebe in surovo ravnanje, izrekli pa so mu tudi prepoved približevanja.

Na vstopu na MP Starod so policisti pri kontroli listin 28-letnega drž. Hrvaške ugotovili, da ima pri sebi ponarejeno CMR listino, katero so mu zasegli, zoper njega pa bo napisana kazenska ovadba za kaznivo dejanje ponarejanje listin. Prav tako vozniku ni bil dovoljen vstop v Slovenijo.

Policisti so na mejnem prehodu Jelšane v vozilu 41-letnega državljana Češke našli in zasegli teleskopsko palico in kovinski bokser. V skladu z Zakonom o orožju je bil zoper tujca uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku.

Policisti so na MP Starod na izstopu iz države pri 32-letnemu drž. Francije našli in zasegli manjšo količino prepovedane droge konoplje. Zoper tujca so uvedli hitri postopek z izdajo odločbe.

Ob 14.24 uri se je pred krožiščem v Strunjanu pripetila prometna nesreča, v kateri je bilo udeleženih pet vozil. Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo zaradi prekratke varnostne razdalje povzročil 28-letni voznik osebnega avtomobila, kateri je trčil v zadnje vozilo v koloni. Posledično je to vozilo trčilo v predzadnje vozilo, predzadnje v drugo in drugo v prvo vozilo v koloni. Policisti so povzročitelju odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,44 mg/l alkohola. V nesreči ni bil nihče telesno poškodovan, promet pa je bil oviran do 15.42 ure. Povzročitelju bodo policisti izdali plačilni nalog.

Policisti so v Sp. Škofijah ustavili 43-letnega voznika osebnega avtomobila, za katerega so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, alkotest pa mu je pokazal 0.75 mg/l alkohola. Policisti so mu vozilo zasegli, zoper njega pa bo napisan obdolžilni predlog.

Zvečer so policisti na mejnem prehodu Jelšane pri kontroli 50-letnega voznika tovornega vozila ugotovili, da le ta ne poseduje vozniškega dovoljenja in med vožnjo ni uporabljal tahografa. Policisti so mu tovorno vozilo zasegli in bo zoper njega napisan obdolžilni nalog, zaradi neuporabe tahografa pa so mu izdali plačilni nalog.

Ilegalne migracije
Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24-ih urah obravnavali tri osebe, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med RH in RS. Dva državljana Pakistana bosta danes vrnjena hrvaškim varnostnim organom, en državljan Afganistana pa bo vrnjen italijanskim varnostnim organom.

David Iskra
vodja Operativno komunikacijskega centra
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran