radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 214 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 539 klicev. Obravnavali so 32 prometnih nesreč z materialno škodo, 8 z lažjimi poškodbami in 5 s hujšimi, zasegli so 3 vozila. S področja kriminalitete so obravnavali 11 tatvin in 4 vlome, 4 poškodovanja tuje stvari in 3 primere ponarejanja listin ter nasilje v družini. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 34 intervencij.

16. 7.
V Piranu je pes ugriznil domačinko na sprehodu. Policisti so ugotovili, da je imela ženska v lokalu pri sebi manjšega psa brez povodca. Ko je prišla mimo domačinka, je pes skočil proti njej in jo ugriznil v nogo. Lastnici psa sledi plačilni nalog (po 46A/3 ZZZiv) in obvestili na VURS.

Popoldan so policisti v Izoli ustavili skuter, katerega voznik ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je bila registracija, ki mu ne pripada. Voznik je odklonil odrejen preizkus za vožnjo pod vplivom prepovedanih drog. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ob 17.13 je 32-letni voznik osebnega avtomobila v križišču v Sečovljah trčil v moped, ki ga je vozil 63-letnik. Ta se je pri padcu lažje poškodoval. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Popoldan smo bili obveščeni, da je v Pučah 78-letna voznica osebnega avtomobila pri dovozu do stanovanjske hiše trčila z osebnim avtomobilom v moped, ki ga je peljala 13-letnica. Ta je padla in se lažje poškodovala. Povzročiteljici sledi hitri postopek in predlog za izvedbo izrednega zdravstvenega pregleda.

17. 7.
Nekaj minut čez polnoč so policisti v Postojni ustavili kombi, ki ga je vozil 43-letnik. Preizkus alkoholiziranosti mu je pokazal 0,72 mg alkohola na liter izdihanega zraka. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, sledi obdolžilni predlog.

Ob 3.20 so na Škofijah ustavili 30-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0,62 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Kopru, na Ulici Vena Pilona, je nekdo ukradel moped, znamke Piaggio, tip zip 50, reg. št. KP3C-K6.

Ob 4.42 smo bili obveščeni, da je nekdo pred lokalom v Portorožu zabodel fanta. Policisti in kriminalisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 32-letni državljan Makedonije prišel v spor z dvema državljanoma Nizozemske. Pri tem je eden od Nizozemcev (20-letnik) izvlekel nož in zabodel državljana Makedonije. Po prvih podatkih je lažje poškodovan, kriminalisti pa zbirajo obvestila v zvezi s kaznivim dejanjem poskusa uboja.

Okoli 7.45 se je v Portorožu, pri naslovu Obala 28, zgodila prometna nesreča, pri kateri sta se hudo telesno poškodovali dve osebi. Z ogledom so policisti ugotovili, da voznik motornega kolesa na smernem vozišču brez označenih prometnih pasov ni vozil po desni strani smernega vozišča, neznani voznik osebnega avtomobila znamke Mercedes Benz, neznanih registrskih označb, črne barve pa ni ravnal v skladu z omejitvami in prepovedmi, izraženimi s prometno signalizacijo. Voznika osebnega avtomobila Mercedes Benz, neznanega tipa (dvosed, kupe izvedbe), črne barve, neznanih registrskih številk (možno, da gre za LJ ali CE registrsko območje), ki ga je vozil moški, in morebitne očividce prometne nesreče pozivamo, da zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče pokličejo 113 ali na Policijsko postajo Piran, na št. (05) 617 16 00.

Ob 16.20 smo bili obveščeni, da je v Hrvatinih na cesti močno opit moški. Policisti so ga izsledili in ugotovili, da gre za 38-letnika iz Novega mesta. Sledi mu plačilni nalog.

Ob 20.45 so policisti v Bertokih ustavili 50-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je alkotest pokazal 0,64 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 23.27 so nas poklicali domačini iz Portoroža, ki so opazili, da jim je nekdo vlomil v hišo, storilec pa je bil še vedno na kraju, vendar je zatem pobegnil. Po prvih ugotovitvah je ukradel 30 evrov iz denarnice, nekaj omar pa je bilo razmetanih. Nadaljuje se zbiranje obvestil.

Okoli 1. ure ponoči smo prejeli klic, da je 25-letni državljan Avstrije v enem od lokalov v Portorožu povzročal težave. Varnostniki so ga zato pospremili iz lokala, tam pa je tujec zamahnil proti varnostniku, ki se je ubranil. Sledi ustrezen ukrep po pridobitvi vseh izjav.

18. 7.
Dopoldan je Kopru gost zapustil lokal ne da bi plačal, kar je naročil. Natakar ga je na to opozoril, ta pa ga je udaril in mu grozil. Natakar je zatem stekel za njim, ga dohitel na Titovem trgu, kjer ga je podrl na tla in ga zadržal na kraju do prihoda policistov. Policisti so Pirančanu izdali plačilni nalog, zaradi neplačanega računa pa so bili lastniki lokala napoteni na zasebno tožbo.

V Kopru je v enem od koprskih lokalov moški vrgel kozarec po terasi med druge goste, po prihodu policistov na kraj pa jih je žalil. Kršitelju iz Pirana je bil izdan plačilni nalog.

Ob 14.40 smo bili obveščeni, da je na cesti Korte - Lucija padla kolesarka (mokro in spolzko cestišče). 69-letnica iz Škofje Loke je po prvih podatkih huje poškodovana.

Ob 17.31 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Dolenjah pri Jelšanah. Povzročil jo je 40-letni državljan Nemčije, ki je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v osebni avto 31-letnega državljana Nemčije. Oba sta se v nesreči lažje poškodovala. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog. Cesta je bila zaprta za promet, obvoz pa urejen preko Novokračin, vse do 18.21, ko je bil promet sproščen izmenično enosmerno, ob 19.47 pa je bil promet popolnoma sproščen.

Ob 21.25 so policisti v Sežani ustavili 37-letnega voznika osebnega avtomobila, državljana Italije, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 1,05 mg/ izdihanega zraka. Napisan je bil obdolžilni predlog.

19. 7.
Ob 2. uri ponoči smo prejeli prijavo o hrupu in glasni glasbi v Luciji. Po prihodu policistov na kraj se je 37-letni kršitelj aktivno uprl, se razburjal, kričal, preklinjal, zatem pa odtrgal vrata omare in z njim mahal proti policistom. Uporabljena so bila prisilna sredstva, odrejen strokovni pregled in pridržanje. Sledi mu kazenska ovadba (preprečitev uradnega dejanja) in plačilni nalog.

Ilegalne migracije
V zadnjem vikendu od petka 16. 7. 2021 od 6.00 do danes, 19. 7. 2021 do 6.00, so policisti na območju PU Koper skupno prijeli 33 ilegalnih migrantov.

V petek so policisti obravnavali 16 ilegalnih migrantov: pri Rakitovcu so prijeli 9 državljanov Afganistana, ki so zaprosili za azil, v Račicah 1 državljana Pakistana, pri Sabonjah 5 državljanov Pakistana, v Poljanah pri Podgradu 1 državljana Pakistana.

V soboto so policisti obravnavali 8 ilegalnih migrantov: pri Trpčanah 6 državljanov Pakistana, v Rižani 1 državljana Pakistana, v Ilirski Bistrici 1 državljana Kosova.

V nedeljo pa so policisti obravnavali 9 ilegalnih migrantov: pri Črnotičah 5 državljanov Afganistana, v Dolenjah pri Jelšanah 1 državljana Afganistana, nad Kastelcem 3 državljane Turčije.

Poleg navedenih ilegalnih migracij so policisti v petek, v Dragonji obravnavali 2 državljanki Nemčije in državljana Finske, ki so se izognili mejni kontroli in državno mejo prestopili z avtomobilom izven mejnega prehoda. Policisti so jih oglobili in na mejnem prehodu Dragonja, nato pa opravili mejno kontrolo.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran