radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 176 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 46 nanašalo na kriminaliteto, 54 na javni red in mir, ter 60 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 2 vloma (v enem primeru je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 17 prometnih nesreč z materialno škodo in 3 nesreče z lahkimi telesnimi poškodbami.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 17 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 4 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Šiški je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit in denar. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

Nesreča pri delu:
Včeraj, nekaj po 8. uri smo bili obveščeni o dogodku, v katerem je bil na območju Depale vasi poškodovan mlajši moški, ki se porezal pri delu z motorno žago. Po do sedaj zbranih obvestilih je opravljal sečnjo grmičevja in mu je na strmem terenu spodrsnilo, delujoča motorna žaga pa ga je porezala. Pri tem je bil lažje poškodovan. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj po 22. uri se je na cesti od Stare Vrhnike proti Mali Ligojni v križišču za Podlipje zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika kombija in osebnega vozila. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik kombija pri zavijanju levo odvzel prednost vozniku, ki je pripeljal nasproti. Pri sta se oba voznika lažje telesno poškodovala. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri povzročitelju pokazal 0.64 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja nevarne vožnje, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Vožnja pod vplivom alkohola
Včeraj, pozno zvečer smo prejeli obvestilo občana o nezanesljivi vožnji voznika Audija na gorenjski avtocesti med Povodjem in Vodicami. Policisti so voznika izsledili in ustavili ter opravili postopek, kjer je bilo ugotovljeno, da je vozil pod vplivom alkohola (1.1 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Voznik (45) je bil pridržan, zoper njega pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Alkohol ubija, največkrat nedolžne!
Alkohol najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik je tako prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot itd. V prometu to konkretno pomeni izzivanje nevarnosti: prepočasna ali prehitra vožnja, težje obvladovanje ali spremljanje smeri vožnje, nevklopljeni smerni kazalci, ustavljanje pri zeleni luči, vožnja v rdečo luč itd.

Vozite le trezni!
Če boste uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. Če ste uživali alkohol, naj vozi kdo, ki alkoholnih pijač ni užival, ali uporabite javna prevozna sredstva. Dosledno upoštevajte tudi druga cestnoprometna pravila, še zlasti pravila o hitrosti, prednosti, prehitevanju, uporabi varnostnih pasov in mobilnih telefonov ter varnostni razdalji.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran