radio tomi predvajalnik

policija splosniV prometni nesreči III. kategorije blizu naselja Plave huje poškodovan mlajši motorist
Včeraj, 20. julija ob 13.56 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči III. kategorije na glavni cesti Deskle – Plave (Občina Kanal ob Soči) in v kateri se je huje poškodoval mlajši voznik motornega kolesa. Z ogledom kraja nesreče in z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je 18–letni motorist (voznik začetnik) vozil iz Deskel proti naselju Plave. Ko je pripeljal v desni nepregledni ovinek je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal preko nasprotnega smernega vozišča v levo izven vozišča in se zaletel v kamnito brežino. V prometni nesreči je bil voznik motornega kolesa predvidoma huje poškodovan. Po nezgodi so na kraju poleg policistov Postaje prometne policije Nova Gorica posredovali tudi poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica in reševalci nujne medicinske pomoči, ki so poškodovancu na kraju nudili prvo pomoč in ga kasneje z reševalnim vozilom odpeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici. Povzročitelju nezgode bo zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrcP) izdan plačilni nalog.

Na Goriškem se je neznanec znesel nad parkiranim vozilom
Včeraj, 20. julija ob 19.34 uri, je bila Policija obveščena o poškodovanju osebnega avtomobila znamke Mercedes-Benz v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je neznanec z ostrim predmetom poškodoval oz. podrsal prednja in zadnja leva vrata vozila, ki je bilo parkirano na parkirišču pred večjim nakupovalnim centrom na Goriškem. S tem dejanjem je bila po nestrokovni oceni oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 500 evrov. S strani oškodovanca je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstev podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Kršitev javnega reda in miru
Včeraj, 20. julija dopoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali kršitev javnega reda in miru pri eni od večjih trgovin v Novi Gorici s strani moškega, ki je kazal očitne znake alkoholiziranosti. Policisti so 43–letnemu kršitelju zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o varstvu javnega reda in miru (nedostojno vedenje, kršitev 1. odstavka 7. člena ZJRM-1) izdali plačilni nalog.

Obravnavani vlom v Solkanu
Včeraj, 20. julija ob 13.36 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestilo o nedavnem vlomu v stanovanjsko hišo v Solkanu. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec s pomočjo neznanega predmeta vlomil skozi okno pri vhodnih vratih in vstopil v notranjost objekta. Storilec je pregledal notranje prostore in kasneje kraj zapustil ter odšel neznano kam ne da bi si karkoli prilastil. Novogoriški policisti bodo na podlagi vseh ugotovljenih dejstvih podali kazensko ovadbo na novogoriško Državno tožilstvo.

Glede preprečevanja premoženjskih kaznivih dejanj (vlomnih tatvin v stanovanjske hiše, stanovanja, motorna vozila, poslovne in druge gospodarske objekte…) policisti PU Nova Gorica tudi tokrat opozarjamo na upoštevanje osnovnih samozaščitnih ukrepov in v primeru izvršenih tatvin in vlomov v omenjene objekte občanom in občankam svetujemo, da nemudoma pokličejo policiste najbližje policijske postaje ali znano interventno številko policije 113 oz. anonimni telefon Policije 080 1200 z namenom odkritja storilca kaznivega dejanja in do prihoda policistov ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja.

Nepridipravi namreč pogosto izkoristijo odsotnost stanovalcev, le to pa zaznavajo tudi tako, da opazujejo, ali so v stanovanjskih objektih prižgane luči. Odsotnost luči v poznih popoldanskih ali zgodnjih večernih urah, kaže tudi na odsotnost stanovalcev, kar nepridipravi s pridom izkoriščajo za izvršitev kaznivega dejanja. "Prilika dela tatu" in vlomilec bo raje izbral tisto stanovanje ali hišo, kjer bo za kaznivo dejanje najmanj ovir in tveganje za odkritje najmanjše. Stavba, v kateri ni nikogar, ker so stanovalci na primer na dopustu ali ki je očitno brez varovanja, bo bolj verjetno tarča vloma kot obratno. Posebno "vabljiva" za vlomilce so odprta vrata ali okna, razpoložljivo orodje za dostop (na primer zaboji, lestev, ki omogoča dostop do drugače nedosegljivih oken ipd.), vrtnarsko orodje, s katerim lahko vlomilec nasilno vlomi, zapuščene žive meje ali visoke ograje ... Vse občane zato pozivamo, da več pozornosti namenijo samozaščitnemu ravnanju, saj je z nekaterimi enostavnimi ukrepi možno storiti veliko.

Med te preventivne ukrepe sodijo zagotovo sodijo naslednji:

  • poskrbite, da bo videti, kot da je nekdo vedno doma (naj vam prijatelj ali sosed redno prazni poštni nabiralnik, dviguje rolete; vgradite časovna stikala za samodejno prižiganje luči, odpovejte dostavo časopisov...)
  • Tudi med krajšo odsotnostjo je zaželena delna osvetlitev prostorov v hišah, morebiti prižgan TV sprejemnik ali radio, da objekt ne daje videza odsotnosti stanovalcev;
  • doma parkirana vozila zaklenite ter varno shranite dokumente in ključe, tudi rezervne,
  • Ustrezni hrambi vrednejših predmetov je potrebno nameniti več pozornosti. Denarnice in gotovina v kuhinjskih omarah, zlatnina v nočnih omaricah, predalnikih itd, so najpogostejša in lahka tarča storilcev.
  • ne puščajte orodja ali drugih priročnih sredstev v okolici hiše, z vidnih mest umaknite vrednejše predmete.

Prav tako občane in občanke pozivamo, da več pozornosti namenijo tudi morebitnemu zaznavanju sumljivih oseb in vozil v stanovanjskih soseskah večjih mest in po vaseh. Vse tovrstne informacije lahko krajani sporočijo policistom najbližje policijske postaje oz. pokličejo na zgoraj navedene številke Policije.

V prometni nezgodi z majhno poškodbo na Tolminskem udeleženi dve osebni vozili
Včeraj, 20. julija ob 16.54 uri, so policiste obvestili o prometni nezgodi I. kategorije z majhno poškodbo na parkirišču gostinskega lokala na Mostu na Soči (Občina Tolmin) z udeležbo dveh osebnih vozil. Po sedaj zbranih podatkih je voznik avtomobila pri vzvratni vožnji iz boksa na omenjenem parkirišču z vozilom trčil v sprednja desna vrata avtomobila znamke Audi A4, nemških registrskih številk. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti PP Tolmin odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Zaradi neprilagojene hitrosti avstrijska motoristka trčila v tovorno vozilo
Včeraj, 20. julija ob 18.31 uri, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na glavni cesti med naseljem Straža in Idrijo. Ugotovljeno je bili, da je voznik tovornega vozila vozil iz Cerknega proti Idriji. Med vožnjo na omenjeni relaciji pa se je v zadnji del njegovega vozila zaradi neprilagojene hitrosti zaletela 46-letna voznica motornega kolesa, državljanka Avstrije. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. Policisti PP Idrija so 46-letni tuji motoristki zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, kršitev določil 45. člena ZPrCP) izrekli globo.

V prometni nesreči I. kategorije izven naselja Deskle udeleženi dve vozili
Danes, 21. julija ob 5.43 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči I. kategorije na cesti Deskle – Plave (Globno) in v kateri sta bili udeležena 37-letni voznik osebnega in 49–letni voznik tovornega vozila. Po prvih zbranih podatkih je 37-letni voznik avtomobila na ravnem delu ceste zapeljal na levo stran vozišča in pri tem oplazil tovorno vozilo. V prometni nesreči nihče ni bil poškodovan. 37-letnemu povzročitelju nezgode je bil zaradi kršitve določil Zakona o pravilih cestnega prometa izdan plačilni nalog.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran