radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 146 klicev. Obravnavali so 8 prometnih nesreč z materialno škodo, 1 z lažjimi poškodbami in 1 s hujšimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij.

Popoldan smo prijeli obvestilo očividca, da je v predor Kastelec proti Kopru zapeljalo tovorno vozilo z nepravilno naloženim tovorom (tovor se je premikal). Policisti so vozilo ustavili in državljanu Ukrajine izrekli globo zaradi nepravilno zavarovanega tovora.

V Kopru je nekdo z Verdijeve ulice ukradel parkirano in zaklenjeno motorno kolo Yamaha, tip XP500A, registrskih številk KP EM-23, kovinsko temno-sive barve, vredno 13.000 evrov.

Ob 22.40 so v Kopru zasegli osebni avtomobil 31-letni voznici, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi ji obdolžilni predlog.

Ob 23.38 smo bili obveščeni, da je v Postojni padel motorist. Policisti so na kraju ugotovili, da je 18-letni državljan Portugalske padel v krožišču zaradi neprilagojene hitrosti svojim vozniškim sposobnostim. Reševalci so huje poškodovanega odpeljali v UBKC Ljubljana, odrejen je bil strokovni pregled na mamila in alkohol. Izdan mu bo plačilni nalog zaradi neprilagojene hitrosti.

Danes zjutraj smo dobili prijavo, da je ponoči v Pivki nekdo ukradel parkiran osebni avto znamke C3. Vozilo je bilo čez slabo uro najdeno na drugi lokaciji, vendar prav tako v Pivki. Oškodovanka je imela ključ shranjen v vozilu.

Ponovno opozarjamo, da je vozila potrebno zaklepati in ključev ne puščati v vozilu. Prav tako v vozilu ne puščati vrednejših predmetov, predvsem ne na vidnih mestih, saj je to prava vaba za vlomilce.

Danes dopoldan se je na mejni prehod Jelšane pripeljal voznik kombiniranega vozila. Ker je bilo vozilo na videz preobremenjeno, je policist vozniku odredil tehtanje. Pri tem je bilo ugotovljeno, da je prekoračena največja dovoljena masa vozila za 27 % oziroma 4460 kilogramov. Vozniku je bil zaradi kršitve izdan plačilni v višini 800 evrov, vozilo pa je bilo izločeno iz prometa.

Ilegalne migracije
Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24ih urah obravnavali 10 ilegalnih migrantov: na Rakitovcu 2 državljana Afganistana, pri Dragonji 7 državljanov Bangladeša in v Trpčanah 1 državljana Bangladeša.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran