radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 401 klic, od tega 94 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali 2 nedovoljena prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 20 kaznivih dejanj,
  • 14 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
  • 5 povoženj divjadi,
  • 12 prijav kršitev javnega reda in miru, 6 na javnih krajih in 6 v zasebnih prostorih,
  • 1 osumljencu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja,
  • 2 požara.

policija splosniČez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda
Včeraj popoldan so imeli policisti v postopku državljana Slovenije in državljana BiH, ki sta na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj.

Zraven tega je bilo vozilo, ki ga je vozil Slovenec, neregistrirano. Policisti so mu odvzeli registrski tablici, ki ju bodo poslali na pristojno upravno enoto. Izdali so mu plačilni nalog in mu odredili karanteno. Državljana BiH so policisti oglobili, zavrnili nazaj na Hrvaško in ga predali hrvaškim varnostnim organom.

Prijeti tujci
Včeraj dopoldan so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu turških registrskih oznak, ki ga je vozil državljan Turčije, odkrili tri skrite državljane Afganistana, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo.

Vse tri so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Pod vplivom alkohola povzročil prometno nesrečo
Včeraj dopoldan je 65-letni voznik osebnega avtomobila, na Betnavski cesti v Mariboru izsilil prednost 49-letnemu motoristu. Vozili sta zaradi tega trčili, motorist pa se je v nesreči lažje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel povzročitelj prometne nesreče v organizmu 0,46 mg/l alkohola. Ker so policisti prometno nesrečo obravnavali kot sum storitve kaznivega dejanja, so mu odredili še strokovni pregled v zdravstveni ustanovi.

Povzročitelju prometne nesreče so policisti odvzeli vozniško dovoljenje, kako bodo ukrepali zoper njega pa bo odločeno po prejemu rezultatov strokovnega pregleda.

Požar
Danes, nekaj po 5. uri je, na parkirnem prostoru podjetja na Tržaški cesti v Mariboru, zagorel osebni avtomobil znamke BMW. Ogenj se je iz tega vozila razširil še na osebni vozili znamke Opel Corsa in Nissan Qashqai, ki sta bili parkirana v bližini, in ju poškodoval.

Materialna škoda znaša okoli 8.600 evrov. Kriminalistična preiskava je v teku.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran