radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 590 klicev, od tega 87 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali 4 nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 15 kaznivih dejanj,
  • 11 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 2 prometni nesreči II. kategorije, v kateri sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali,
  • 3 povoženja divjadi,
  • 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozili, ki sta ju vozila,
  • 14 prijav kršitev javnega reda in miru, 8 na javnih krajih in 6 v zasebnih prostorih,
  • 1 osumljencu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja,
  • 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja,
  • 1 nesrečo pri delu.

policija splosniČez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda
Včeraj so imeli policisti v dveh ločenih primerih v postopkih 4 državljane Poljske, ki so na območju PP Gorišnica, z enim osebnim in enim tovornim vozilom, oboje poljskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj.

Policisti so dvema kršiteljema (voznikoma) izrekli globi, dva sopotnika pa so opozorili.

Splazili so se pod zapornico
Sinoči so policisti opazili, da so 3 kolesarji, državljani Avstrije, na območju PP Ormož iz Hrvaške nedovoljeno vstopili v Slovenijo. To so storili tako, da so se splazili pod zapornico na prehodnem mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Po prehodu so odkolesarili v notranjost naše države.

Policisti so vse tri prijeli in oglobili.

Prijeli tujce
Včeraj popoldan so policisti v Slovenski Bistrici prijeli tri tujce, državljane Tunizije, Mavretanije in Zahodne Sahare, za katere so ugotovili, da so nedovoljeno vstopili v našo državo iz Madžarske, skriti na podvozju neznanega tovornega vozila.

Med postopkom so vsi trije zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili prepeljani v Azilni dom.

Ni odnehal
Danes, ob 3.24 so bili policisti zaprošeni za intervencijo na Gosposvetski cesti v Mariboru, kjer je mlajši moški z vpitjem motil nočni mir in počitek drugih stanovalcev. Policisti so ugotovili, da je prišel pozno domov, zato mu partnerka ni odprla vrat in ga ni spustila v stanovanje. Policisti so mu pojasnili, da moti druge pri nočnem počitku, ga pomirili in mu izrekli opozorilo.

Očitno opozorilo kršitelju ni zaleglo, saj je z vpitjem pred blokom nadaljeval, zato so policisti ob 4.17 ponovno intervenirali. Tokrat so mu izdali plačilni nalog.

Vendar kršitelju tudi to ni zaleglo. Partnerka ga je le spustila v stanovanje, kjer pa se je z njo sprl, nadaljeval z vpitjem, brcal v vrata v stanovanju in na tla metal različne predmete. Upošteval ni niti policistov, ki so intervenirali še tretjič in mu ukazali naj se pomiri. Zaradi tega so ga pridržali. Tudi za te kršitve bo prejel plačilni nalog.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran