radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

 • 5 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 1 s telesnimi poškodbami;
 • 2 prijavi kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru;
 • s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in nasilje v družini.
 • Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.
 • Varnost otrok v prometu: Otroci se vračajo v šolske klopi, poskrbimo za njihovo varnost na šolskih poteh! Objavljamo lokacije, kjer morajo biti vozniki še posebej previdni:
 • Jesenice: Podkočna, križišče za Podmežaklo. Zelo obremenjen odsek, na prometni površini ni prehodov za pešce, prečkanja ceste pa so pogosta. V naseljih, kjer zaradi konfiguracije ceste pločniki ali pasovi za pešce niso mogoči, so ponekod vzpostavljene cone z omejitvijo hitrosti na 30 km/h.
 • Bled: Kritična mesta so prehodi za pešce, ki potekajo preko glavnih cest v naseljih zaradi velike gostote prometa.
 • Škofja Loka: Trenutno je aktualno delovišče na cesti v naselju Godešič.
 • Radovljica: Na cesta mimo Osnovne šole F.S. Finžgarja Lesce je v primeru kršitev nevarnost s strani voznikov tovornih vozil, ker gre za območje, kjer je zanje promet prepovedan.
 • Kranj: Center Kranja z okolico, kjer je največja frekvenca vozil, predvsem Koroška cesta (gimnazija), Osnovna šola Franceta Prešerna in Planina.
 • Tržič: Lom pod Storžičem, šola je locirana na ovinku. Zaradi infrastrukturnih omejitev manjša prometna varnost. Podljubelj. Ni površin za pešce. Tržič: Koroška cesta iz smeri naselja Ravne proti Tržiču. Vozišče je ozko, nepregledno in poteka v ovinku, vendar je zarisana modra črta za pešce in prepoved parkiranja za vozila. Na Partizanski cesti (od cerkve Sv. Andreja do osnovne šole Tržič) pa je prepovedan promet v času začetka in konca šolskega pouka. Cesta je ozka in nepregledna, zato kljub signalizaciji nevarna. Kovor: kljub zarisanemu modremu pasu za pešce in hitrostnim oviram je vozišče nepregledno in ozko, zato je kljub temu potrebna previdnost. Križe: Pri osnovni šoli Križe se pločnik konča še pred šolo pri uvozu na glavni parkirni prostor, ravno tako je nevarnost pri prečkanju glavne ceste pri kmetijski zadrugi. Senično: Tvegano območje, veliko prometa, ni površine za pešce, gre pa za glavno cesto, kjer vozišče poteka večinoma v ovinkih. Retnje: klanec iz smeri Loke ni šolske poti.

Dogodki:

 • Kranjski policisti so obravnavali ugriz psa drugega psa. Proti skrbniku poteka prekrškovni postopek.
 • Kriminalisti so obravnavali dva primera računalniške kriminalitete. V enem primeru je oškodovanec nasedel lažni »Microsoftovi« oddaljeni pomoči in goljufom omogočil dostop do računalnika. V drugem primeru pa je bil prijavljen vdor v računalniški sistem s prestrezanjem podatkov in tatvina virtualnega denarja. Ravnajte samozaščitno. Bodite previdni pri dostopanju do svetovnega spleta. Ne omogočajte dostopa do računalnika in svojih podatkov in ga zaščitite z ustrezno protivirusno zaščito.
 • Škofjeloški policisti so obravnavali poškodbe pri moškem, ki se je na javnem kraju spotaknil in padel na kovinski kol. Tuja krivda ni bila ugotovljena. Moški je bil odpeljan v zdravstveno ustanovo.
 • Divjad je bila povožena na avtocesti pri Kranj zahodu in na glavni cesti Jesenice – Hrušica.

policija splosniPromet
V prometnih nesrečah na gorenjskih cestah se je včeraj poškodoval en udeleženec. Na glavni cesti Tržič – Podljubelj je zaradi nepravilne smeri vožnje zapeljal v gozdno brežino in se prevračal. Proti njemu je uveden prekrškovni postopek.

Gorenjski policisti so letos obravnavali 956 (1.004) prometnih nesreč. 8 udeležencev je umrlo (7), 54 (59) se jih je huje, še 258 (305) pa lažje poškodovalo. Pri vzrokih izstopata nepravilna stran/smer vožnje (170) in neprilagojena hitrost (154). Delež alkoholiziranih povzročiteljev nesreč znaša 8,38% (12,42%), povprečna stopnja alkohola pa 1,36 (1,45) promila. Letos je bilo ugotovljenih 19.181 (14.669) kršitev prometih pravil. Največ zaradi prekoračene hitrosti (6.470). Pozivamo k previdnosti in upoštevanju prometnih pravil.

Kriminaliteta
Na Cankarjevi ulici v Radovljici je storilec iz odklenjenega avtomobila odtujil manjši znesek denarja. Na Hraški cesti v Lescah in ob ogradi letališke steze na Zgornjem Brniku pa je bilo v vozilo vlomljeno. V Radovljici je bilo vlomljeno še v leseno lopo.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran