radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 288 klicev, od tega 93 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali 2 nedovoljena prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 16 kaznivih dejanj,
  • 14 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se 2 osebi lahko telesno poškodovali,
  • 1 prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je 1 oseba hudo telesno poškodovala,
  • 6 povoženj divjadi,
  • 11 prijav kršitev javnega reda in miru, 8 na javnih krajih in 3 v zasebnih prostorih,
  • 1 kršitelja javnega reda in miru smo pridržali do streznitve,
  • 1 nesrečo pri delu.

policija splosniČez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda
Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku državljana Kosova, z urejenim bivališčem v Sloveniji, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom slovenskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

Prijeti državljani Kosova
Včeraj popoldan so policisti PP Gorišnica prijeli tri državljane Kosova, ki so pred tem na zeleni meji nedovoljeno, iz Hrvaške vstopil v Slovenijo. V postopku so policisti ugotovili, da imata dva od njih veljaven ukrep zavrnitev vstopa na schengensko območje. Med postopkom so vsi trije zaprosili za mednarodno zaščito, zato so bili prepeljani v Azilni dom.

Hudo poškodovan mopedist
Včeraj, okoli 17.30, je 62-letni moški vozil osebni avtomobil po lokalni cesti iz smeri Malečnika proti Zgornjemu Dupleku. Izven naselja Trčova je v ostrem, levem, nepreglednem ovinku, z vozilom zapeljal proti levemu robu vozišča, kjer je z levo stranjo vozila oplazil levo bočno stran mopeda, ki ga je nasproti pravilno pripeljal 56-letni mopedist. Slednji je zaradi tega z mopedom padel po vozišču in se hudo telesno poškodoval. S kraja nesreče ga je v UKC Maribor z osebnim avtomobilom prepeljal povzročitelj prometne nesreče.

Policisti so ugotovili, da je imel voznik osebnega avtomobila v organizmu 0,57 mg/l alkohola, mopedist pa 0,10 mg/l. Vozniku, ki ga bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu, so policisti odredili tudi strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, mu odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Prometna nesreča na avtocesti
Na pomurski avtocesti A5 se je sinoči okoli 19.50, pred izvozom za Cerkvenjak, v smeri proti Murski soboti, zgodila prometna nesreča, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala. Voznik tovornega vozila s priklopnikom, oboje madžarskih registrskih oznak, 52-letni Madžar, je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje trčil v osebni avtomobil, v katerem je sedel 37-letni voznik, slovenski državljan, zaradi okvare vozila pa ga je, z zadnje strani, proti odstavni niši potiskal 20-letni Slovenec. Oba Slovenca so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je voznik lahko telesno poškodovan, moški, ki je potiskal vozilo pa jo je odnesel brez poškodb.

Policisti so ugotovili, da je imel voznik osebnega avtomobila v organizmu 0,87 mg/l alkohola, zato so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje, ki ga bodo skupaj z obdolžilnim predlogom zoper njega, poslali pristojnemu sodišču. Vozniku tovornega vozila so izrekli globo.

Zaradi prometne nesreče je bila pomurska avtocesta v smeri Murske Sobote v celoti zaprta do 21.20, ko so odprli prehitevalni pas, popolnoma pa so jo odprli danes ob 1.15.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran