radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 70 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 229 klicev.

Obravnavali so 1 prometno nesrečo z materialno škodo, 1 z lažjimi in 2 prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami. Zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 3 tatvine, 2 vloma, 3 poškodovanja tuje stvari in 2 kaznivi dejanji ponarejanja denarja. Zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervencij, od tega 3 na javnem kraju in 3 v zasebnem prostoru.

Včeraj ob 7.17 je bil OKC PU Koper obveščen, da na območju Fiese pogrešajo 11-letnega otroka iz Ljubljane, ki je bil tam na letovanju. Policisti so takoj sprožili iskalno akcijo, v kateri je sodelovalo 40 policistov, gasilcev in vodnikov z reševalnimi psi. V iskanje se je vključil tudi helikopter in čoln slovenske policije. Otrok na kraju, kljub intenzivnemu iskanju ni bil izsleden, so pa policisti v nadaljevanju ugotovili, da je bil otrok s kraja odpeljan s strani njemu poznanih oseb. Zaradi zaščite otroka več podrobnosti v tej zvezi ne moremo razkriti.

Ob 9.47 je na Ankaranski cesti v Kopru prišlo do prometne nesreče pri kateri se je huje telesno poškodoval 62-letni voznik motornega kolesa, doma iz okolice Kopra. Policisti so ugotovili, da je motorist trčil v zadnji del pravilno ustavljenega kombiniranega vozila, ki ga je upravljal 45-letnik iz Hrušice. Udeleženca sta bila preizkušena z alkotestom, oba sta bila negativna. Povzročitelju nesreče, ki je bil odpeljan v izolsko bolnišnico, bodo policisti izdali plačilni nalog, o nesreči pa s poročilom obvestili tožilstvo. Promet na cesti je bil nekaj časa oviran.

V križišču v Matenji vasi je ob 9.47 prišlo do prometne nesreče, pri kateri je 52-letna voznica osebnega avtomobila, na prehodu za pešce, trčila v 86-letno peško. Peška je bila huje telesno poškodovana in odpeljana na nadaljnje zdravljenje v UKC Ljubljana. Zoper povzročiteljico prometne nesreče sledi kazenska ovadba zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. Promet na cesti Pivka - Postojna je bil zaradi prometne nesreče oviran do 11.55.

Neznanec je v zadnjem tednu dni vlomil v stanovanjsko hišo na Strmi poti v Portorožu, tam preiskal notranjost in odtujil nekaj zlatih predmetov. Lastnika hiše je s tem dejanjem oškodoval za približno 500 evrov. Policisti so opravili ogled, za storilcem pa še poizvedujejo. Po končani preiskavi sledi kazenska ovadba.

V Vinjolah so piranski policisti našli, pred dnevom ukradeno motorno kolo Kawasaki Z750. Opravili so ogled, motorno kolo pa vrnili lastniku. Sledi kazenska ovadba.

Ob 11.30 je v Krajni vasi 58-letni voznik osebnega avtomobila, zaradi zaslepljenosti od sonca, na cesti spregledal 50-letnega kolesarja in ga z desnim vzvratnim ogledalom zadel tako, da je ta padel po cestišču. Kolesarja, ki se je pri padcu lažje telesno poškodoval, je povzročitelj prometne nesreče sam odpeljal v šempetrsko bolnišnico. Policisti so v bolnišnici oba preskusili z alkotestom, oba sta bila negativna. Sežanski policisti bodo povzročitelju izdali plačilni nalog.

Na Škofijah so imeli delavci DARS, ob 15.47 v postopku državljanko Bolgarije, ki je vpila in se nedostojno vedla do cestninskih nadzornikov. Na kraju so posredovali koprski policisti, ki so 55-letni ženski izdali plačilni nalog zaradi kršitve določil ZJRM-1. Ker tujka globe na kraju ni plačala ji je bila s sklepom o zavarovanju izvršitve odvzeta osebna izkaznica Bolgarije.

Ob 20. uri so policisti v Kubedu ustavili 27-letnega moškega iz Izole, ki je vozil osebni avtomobil v času ukrepa prepovedi vožnje. Osebni avtomobil BMW X5 so mu zasegli, zoper njega pa podali obdolžilni predlog sodniku za prekrške.

Koprski policisti so ob 2.18 posredovali na Vojkovem nabrežju v Kopru. Ugotovljeno je bilo, da je javni red in mir tam kršil 31-letni moški, doma iz Tolmina. Zoper moškega so policisti, ki se je najprej nedostojno vedel do zaposlenih v tamkajšnji pekarni, nato pa vpil in k pretepu pozival še policiste, uporabili prisilna sredstva in mu odredili pridržanje. Moškemu je bil izdan tudi plačilni nalog.

Ob 2.43 je neznani storilec vlomil v trgovino na Serminu in iz notranjosti odtujil kovinsko blagajno s 350 evri. Na kraju so policisti opravili ogled, sledi kazenska ovadba.

Ilegalne migracije
V zadnjih 24ih urah so policisti PU Koper skupno prijeli 22 ilegalnih prebežnikov.

Pri Rakitovcu so policisti prijeli 9 državljanov Afganistana, ki so zaprosili za azil, pri Movražu pa je bilo prijetih 11 državljanov Afganistana. Vseh 20 je zaprosilo za azil, zato so bili nastanjeni v azilni dom. Ponoči so policisti pri Kozini prijeli še 2 državljana Bangladeša, ki bosta po postopku vrnjena hrvaškim varnostnim organom.

Pri nezakonitem prehodu državne meje med Hrvaško in Slovenijo so policisti prijeli tudi državljana Slovenije, ki so ga oglobili.

Jure Griljc, mag. prav.
samostojni policijski inšpektor I
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran