radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 199 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 41 nanašalo na kriminaliteto, 45 na javni red in mir, ter 74 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali drzno tatvino, 9 tatvin, 4 vlome (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 4 primere poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 18 prometnih nesreč z materialno škodo in 6 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 3 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 8 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi:
V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil električni kolesi KTM. Lastnika je oškodoval za okoli 5.000 evrov.

V Litiji je bilo vlomljeno v gradbeni kontejner od koder so odtujili več kosov električnega gradbenega orodja. Povzročili so za okoli 8.000 evrov škode.

Drzna tatvina
Policisti so bili obveščeni o drzni tatvini, ki je bila izvršena okoli 13. ure na območju Kamnika. Neznani storilec je na domu zamotili oškodovanca s pogovorom o odkupu predmetov. Druga dva storilca sta med tem iz hiše odtujila denar in lastnika oškodovala za nekaj sto evrov. S kraja so se storilci odpeljali z belim kombijem.

Opis storilca:

  • moški, visok okoli 175 cm, močnejše postave, kratkih temnih las, oblečen v svetlejšo srajco in temne hlače.

Policisti glede okoliščin kaznivega dejanja nadaljujejo z zbiranjem obvestil.

Občanom svetujemo, da imajo osebe, ki so prišle do njih nenapovedano, ves čas pod nadzorom in jih brez potrebe ne vabijo v prostore. Vedno naj zaklenejo hišo, ko to zapustijo, ključ pa naj vzamejo s seboj, pa če tudi »stopijo samo za vogal«. Ob tem pa naj bodo pozorni na videz oseb (oblačila, govor, posebnosti) ter vozilo s katerim so se pripeljali (znamko, barvo, tip in reg. št. vozila).

V kolikor kljub previdnosti postanejo žrtev kaznivega dejanja priporočamo, da takoj obvestijo policijo na št. 113 ali najbližjo policijsko postajo.

Prometne nesreče:
Včeraj, nekaj po 18. uri se je na Bratislavski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik ni upošteval znaka rdeče luči in je v križišču odvzel prednost drugemu vozniku. Pri tem se je udeleženi voznik lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 15.30 se je v križišču Zaloške ceste in Očetovske ulice v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in voznik električnega skiroja. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznica pri zavijanju desno odvzela prednost vozniku skiroja na kolesarski stezi. Pri tem se je voznik skiroja lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 17. ure se je na Dunajski cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 5. ure se je na hodniku za pešce, na Drenikovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča v kateri je kolesar trčil v peško. Po nesreči je peški pomagal, nato pa odpeljal s kraja, ne da bi nudil svoje podatke. Zaradi razjasnitev okoliščine nesreče naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da pokličejo na telefonsko številko 113 ali Postajo prometne policije Ljubljana na 01 583 88 20. Prav tako pozivamo kolesarja, da se zglasi na Postaji prometne policije Ljubljana, Grič 56.

prometna nesreca drenikova ulica ljubljana

(Foto: Google Maps)

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran