radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 51 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 199 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli moped kršitelju cestno prometnih predpisov. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vloma in tatvin. Posredovali so zaradi kurjenja v naravnem okolju nezakonitih prehodov državne meje.

Prometna nesreča pri Uršnih Selih
13. 9. nekaj po 6. uri smo bili obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov med Birčno vasjo in Uršnimi seli. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 28-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljala 61-letna voznica. Voznica in štirje potniki v njenem vozilu so se v nesreči lažje poškodovali.

Trčil v pešca
Policisti PP Krško so bili nekaj pred 20. uro obveščeni o povoženju pešca na Vidmu. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 72-letni voznik osebnega avtomobila, ki je na prehodu za pešce trčil v 18-letnega pešca, ki je pravilno prečkal cesto. Lažje poškodovane pešca so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine
Med 8. 9. in 13. 9. je na območju Trščine (PP Sevnica) nekdo s strehe počitniške hiše odtujil okoli tri metre bakrenih žlebov in bakrenih cevi.

V kraju Konec na območju PP Novo mesto je med 12. 9. in 13. 9. neznanec s pašnika odtujil dva električna pastirja in dva akumulatorja. Lastnika je oškodoval za okoli 800 evrov.

V naselju Krka na območju PP Novo mesto je med 7. in 14. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil zlat nakit.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo
Policisti so med opravljanjem nalog na avtocesti ustavili voznika osebnega avtomobila Toyota avris. Med postopkom so ugotovili, da 33-letni državljan Gruzije in 30-letna sopotnica, prav tako iz Gruzije, v vozilu prevažata šest državljanov Pakistana in državljana Afganistana. Državljanoma Gruzije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še potekajo.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so na območju Adlešičev (PP Črnomelj) izsledili in prijeli 17 državljanov Afganistana, na območju Preloke (PP Črnomelj)državljana Gambije Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran