radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 379 klicev, od tega 117 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali 3 nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 20 kaznivih dejanj,
  • 12 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 7 prometnih nesreč II. kategorije, v katerih se je 7 oseb lahko telesno poškodovalo,
  • 1 prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je 1 oseba hudo telesno poškodovala,
  • 3 povoženja živali,
  • 20 prijav kršitev javnega reda in miru, 12 na javnih krajih in 8 v zasebnih prostorih,
  • 2 kršitelja javnega reda in miru smo pridržali do streznitve,
  • 1 osumljencu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja,
  • 1 nesrečo pri delu,
  • 1 požar.

policija splosniČez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda
Včeraj dopoldan so imeli policisti v treh ločenih primerih v postopkih 2 državljana Poljske in 1 državljana Romunije, z urejenim bivališčem v Avstriji, ki so na območju PP Gorišnica, s tremi različnimi osebnimi avtomobili, dvema poljskih in enim avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopili državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj.

Policisti so vse tri oglobili.

Prijet voznik, vodiča še iščemo
V včerajšnjem Obvestilu PU Maribor smo vas obvestili in zaprosili za objavo poziva javnosti, da iščemo voznika in sopotnika osebnega avtomobila znamke Volkswagen Sharan, srebrne barve, madžarskih registrskih oznak, domnevno državljana Madžarske in Afganistana, ki sta v našo državo, nedovoljeno pripeljala 10 državljanov Bangladeša. Voznik po prestopu meje ni ustavil mejni patrulji ter je s pospešeno hitrostjo vožnjo nadaljeval v notranjost Slovenije. Vozilo je patruljam uspelo ustaviti v Cirkulanah, vendar sta voznik in sopotnik ne prednjem sedežu, nenadoma zapustila vozilo in pobegnila vsak na svojo stran.

Ob 12.20 so policisti v kraju Medribnik prijeli pobeglega voznika opisanega vozila, 29-letnega državljana Moldavije in ga pridržali. Njegovega sopotnika na prednjem sedežu, domnevno gre za državljana Afganistana, še naprej iščemo in še vedno prosimo, da v kolikor ga je kdo opazil, naj to sporoči na interventno številko policije 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Vseh 10 državljanov Bangladeša je zaprosilo za mednarodno zaščito v naši državi, zato so bili prepeljani v azilni dom.

Umrl med delom v gozdu
Včeraj zgodaj popoldan je 64-letni moški, na območju PP Ormož, opravljal gozdarska dela v svojem gozdu. Pri delu je uporabljal kmetijski traktor, ki ga je ustavil na gozdni poti, na hribu navzdol. Izstopil je iz traktorja, da bi odklopil traktorski priključek in si pripravil orodje. Ker traktorja, ki je bil v teku, ni ustrezno zavaroval, oz. ni potegnil ročne zavore, se je ta začel, pomikati po hribu navzdol. Da bi ustavil traktor, je moški poskušal na levi strani traktorja vstopiti v kabino, vendar je med premikanjem traktor z levo stranjo zapeljal tako tesno ob drevo, da je opisanega moškega stisnilo med vrata in kabino traktorja. Zaradi drugih dreves se je traktor ustavil in obstal v teku, stisnjeni moški pa je v stoječem položaju zaradi zadušitve umrl.

Pokojnega je, ker se ni pravočasno vrnil iz gozda, šla iskat njegova žena in ga našla mrtvega. Poklicala je pomoč, vendar gasilci in reševalci, kljub oživljanju pokojnemu niso mogli več pomagati.

Policisti bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo.

Hudo poškodovan kolesar
Včeraj, okoli 17.05 je 71-letna voznica vozila osebni avtomobil po lokalni cesti Hotinja vas-Dravski Dvor. Izven naselja Hotinja vas, je prehitevala 80-letnega kolesarja, ki je takrat v križišču že zavijal v levo in je v času trčenja že bil na nasprotnem smernem vozišču. Zaradi takega nepravilnega prehitevanja sta s kolesarjem trčila, po trčenju pa je voznica zapeljala v levo in trčila še v prometni znak. V trčenju se je kolesar hudo telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Policisti bodo voznico osebnega avtomobila ovadili pristojnemu tožilstvu.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran