radio tomi predvajalnik

policija splosniNa Goriškem v požaru zgorela tri neregistrirana vozila
Danes, 14. septembra ob 00.52 uri, so policisti PP Nova Gorica obravnavali sum kaznivega dejanja poškodovanje tuje stvari na Prvomajski ulici v Novi Gorici, kjer so na makadamskem parkirišču ob stanovanjskem bloku zgorela tri neregistrirana zapuščena osebna vozila (znamke Mercedes-Benz, Mazda in Renault). V požaru je eno vozilo (Renault) v celoti pogorelo, drugi dve vozili pa delno. S tem dejanjem je bila oškodovancem povzročena skupna materialna škoda za približno 300 evrov. Kasneje so požar omenjenih vozil dokončno pogasili poklicni gasilci JZ GRD Nova Gorica. Oškodovanci so odstopili od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja (po 220. členu KZ-1), zato bodo novogoriški policisti po zaključku preiskave in na podlagi vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

V prometni nesreči I. kategorije na Bovškem udeležena voznika tujih avtomobilov
Včeraj, 13. septembra ob 20.30 uri, so policisti PP Bovec obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na regionalni cesti med vasjo Soča in Trento (Občina Bovec), kjer je prišlo do oplaženja z levima vzvratnima ogledaloma med dvema avtomobiloma. V prometni nesreči sta bila udeležena 32–letni voznik avtomobila, državljan Nemčije, in 23–letni voznik osebnega vozila iz Belgije, nihče od njiju v prometni nezgodi ni bil poškodovan. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Vožnja pod vplivom alkohola
Včeraj, 13. septembra v večernih urah, so policisti na območju naselja Osek (Mestna občina Nova Gorica) ustavili 70-letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat odrejenega preizkusa je pokazal, da je slednji vozil pod vplivom alkohola (0,58 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Prav tako so policisti PP Bovec včeraj, 13. septembra popoldne, blizu Kobarida ustavili 67–letnega voznika osebnega avtomobila in tudi njemu odredili preizkus alkoholiziranosti. Rezultat je pokazal, da je bil tudi omenjeni voznik pod vplivom alkohola (0.69 mg/l alkohola). Tudi njemu je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PP Idrija so včeraj, 13. septembra v večernih urah, na Idrijskem imeli v postopku kolesarja in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Tudi njemu je rezultat preizkusa z elektronskim alkotestom pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (1.16 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Policisti so kolesarja izločili iz prometa, izdan mu je bil plačilni nalog.

Ponovno opozarjamo, da alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo oz. negativno vpliva na vse človeške funkcije, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu. Z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali psihoaktivnih zdravil vozniki ne ogrožajo samo svojega zdravja in življenja, ampak lahko z nepremišljenim ravnanjem trajno zaznamujejo svoje ali življenje drugih udeležencev v cestnem prometu! V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične. Alkohol namreč najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik pa je prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot ...(več tudi na spletni strani Policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/prometna-varnost-category-blog/6187-alkohol-ubija-najvekrat-nedolne ).

Povoženje divjadi
Včeraj, 13. septembra ob 22.48 uri, smo bili obveščeni, da je voznik osebnega avtomobila znamke Audi na regionalni cesti izven naselja Kromberk povozil divjad (divji prašič). Prometni policisti so ugotovili, da je voznik vozil iz Ajševice proti Kromberku. Na ravnem delu izven Kromberka mu je z desne strani iz gozdne brežine na vozišče pritekla omenjena divjad. Voznik je s prednjim desnim delom avtomobila trčil v divjega prašiča, ki je zatem na kraju poginil. Na vozilu je nastala materialna škoda. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, zato velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran