radio tomi predvajalnik

policija splosniNeznanec na Goriškem kradel bakrene žlebove
Danes, 24. septembra dopoldne, smo bili obveščeni o tatvini barvnih kovin na območju Solkana. Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec v obdobju zadnjih dveh tednov z objekta (servisne garaže) odtujil približno 10 tekočih metrov bakrenih žlebov. S tem dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 300 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja novogoriški policisti še preiskujejo.

Neznanca zamotila uslužbenko prodajalne in si prilastila gotovino
Včeraj, 23. septembra v zgodnih večernih urah, je bila Policija obveščena o sumu kaznivega dejanja velike tatvine, ki je bila izvršena na bencinskem servisu v Mirnu. Po sedaj zbranih podatkih sta osumljenca kaznivega dejanja neznani moški in neznana ženska, ki sta pristopila v poslovne prostore omenjenega servisa in v nadaljevanju s pretvezo, da zbirata redke primere evrske valute, zamotila prodajalko in ji pri tem izmaknila oz. si protipravno prilastila več evrskih bankovcev. Okoliščine kaznivega dejanja policisti PP Nova Gorica še preiskujejo in bodo po vseh zbranih obvestilih in drugih ugotovljenih dejstvih podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Iz parkiranega tujega tovornega vozila na Ajdovskem kradli gorivo
Danes, 24. septembra ob 5.32 uri, je bila Policija obveščena o tatvini goriva iz tujega tovornega vozila na parkirišču bencinskega servisa na območju Ajdovščine. Po sedaj zbranih podatkih je neznanec tekom noči oz. do prijave kaznivega dejanja Policiji pristopil do parkiranega tovornega vozila znamke Renault (slovaških registrskih številk) in iz rezervoarja vozila iztočil za približno 200 litrov dizelskega goriva na škodo gospodarske družbe iz Slovaške ter odšel neznano kam. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja (po drugem odstavku 204. člena KZ-1), zato bodo policisti o vseh ugotovljenih dejstvih tatvine s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina kolesa
Včeraj, 23. septembra, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o tatvini starejšega ženskega mestnega kolesa, bele barve na območju naselja Bilje (Občina Miren-Kostanjevica). Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec pred kratkim iz pokritega garažnega prostora oziroma delavnice, v neposredni bližini stanovanjskega bloka, odtujil omenjeno kolo in odšel neznano kam. S tem dejanjem je nepridiprav lastnico oškodoval za približno sto evrov. Oškodovanka je odstopila od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Vožnja pod vplivom alkohola
Včeraj, 23. septembra ob 21.05 uri, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica v Šempetru pri Gorici ustavili 57–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat preizkusa je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (1,04 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper kršitelja cestnoprometnih predpisov podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Že pred tem oz. včeraj, 23. septembra nekaj minut po 19. uri, so policisti na območju Solkana ustavili 35–letnega voznika avtomobila in mu odredili preizkus alkoholiziranosti. Tudi v tem primeru je rezultat preizkusa pokazal, da je bil voznik pod vplivom alkohola (0.86 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). Kršitelju cestnoprometnih predpisov je bila prepovedana nadaljnja vožnja in začasno odvzeto vozniško dovoljenje, čaka ga še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Ponovno opozarjamo, da alkohol bistveno zmanjšuje sposobnosti za vožnjo oz. negativno vpliva na vse človeške funkcije, ki so pomembne za varno udeležbo v cestnem prometu. Z vožnjo pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali psihoaktivnih zdravil vozniki ne ogrožajo samo svojega zdravja in življenja, ampak lahko z nepremišljenim ravnanjem trajno zaznamujejo svoje ali življenje drugih udeležencev v cestnem prometu! V primeru, da bi uživali alkoholne pijače (ne glede na zaužito količino), pa se ne odločite za vožnjo v cestnem prometu. S tem boste za svojo varnost in varnost drugih udeležencev v cestnem prometu poskrbeli, da bodo naše ceste bolj varne in posledično tudi manj tragične. Alkohol namreč najprej oslabi sposobnost normalnega miselnega presojanja. Voznik pa je prepričan, da vozi bolje kot dejansko, temu pa sledijo slabša sposobnost zaznavanja, napačne ocene razdalj, počasne reakcije, motnje pri ravnotežju, zožen zorni kot ...(več tudi na spletni strani Policije: http://www.policija.si/index.php/preventiva-/prometna-varnost-category-blog/6187-alkohol-ubija-najvekrat-nedolne ).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran