radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 262 klicev, od tega 104 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali 2 nedovoljena prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 21 kaznivih dejanj,
  • 16 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se 4 osebe lahko telesno poškodovale,
  • 1 voznika smo pridržali do streznitve,
  • 12 povoženj živali,
  • 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozili, ki sta ju vozila,
  • 15 prijav kršitev javnega reda in miru, 14 na javnih krajih in 1 v zasebnem prostoru.

policija splosniPrijeti tujci
Sinoči so policisti v Središču ob Dravi prijeli skupino 13 migrantov, ki so pred tem preplezali zaščitno tehnično oviro in tako na zeleni meji nedovoljeno, iz Hrvaške vstopil v Slovenijo. V skupini je bilo 8 državljanov Gambije, 3 državljani Malija, 1 državljan Alžirije in 1 državljan Maroka.

Med postopkom je vseh trinajst zaprosilo za mednarodno zaščito, zato so bili prepeljani v Azilni dom.

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda
Včeraj dopoldan so imeli policisti v postopku državljana Hrvaške, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so ga oglobili.

Pijani kolesar padel in se poškodoval
Včeraj popoldan je 70-letni kolesar na Gosposvetski cesti v Mariboru, zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo, padel po pločniku in se ob tem lahko telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel v organizmu 0,76 mg/l alkohola, vendar se z izmerjeno vrednostjo ni strinjal. Zato so mu policisti odredili strokovni pregled. V prekrškovnem postopku mu bodo policisti izdali odločbo o prekršku.

Poškodovan spomenik Josipu Jurčiču
Včeraj, 30. 9. 2021, ob 9.10, smo bili obveščeni, da so neznani storilci poškodovali spomenik Josipa Jurčiča, na Grajski ulici 2 v Mariboru, za objektom Pokrajinskega muzeja. Z ogledom kraja dejanja in zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času od 29. 9. 2021 do 30. 9. 2021, med 16. in 7. uro, poškodoval navedeni spomenik, ki ga je v celoti pobarval z različnimi barvami ter s tem povzročil za okoli 7.000 evrov škode.

Za odstranitev barve in čiščenje spomenika ter za vzpostavitev prvotnega stanja bo poskrbela MO Maribor, ki je v navedenem primeru tudi oškodovanka.

Glede navedenega obravnavamo in zbiramo obvestila za kaznivo dejanje Poškodovanje ali uničenje stvari, ki so posebnega kulturnega pomena ali naravne vrednote, po II. odstavku 219. člena Kazenskega zakonika (KZ-1), saj gre za poškodovanje kulturnega spomenika, za kar je zagrožena kazen do osmih let zapora.

josip jurcic 1

josip jurcic 2

(Foto: SKP PU Maribor)

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran