radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 203 klice, od tega 65 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali en nedovoljen prehod državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 10 kaznivih dejanj,
  • 8 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih ste se 2 osebi lahko telesno poškodovali,
  • 1 prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je 1 oseba hudo telesno poškodovala,
  • 6 povoženj živali,
  • 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozilo, ki ga je vozil,
  • 6 prijav kršitev javnega reda in miru, 3 na javnih krajih in 3 v zasebnih prostorih,
  • 1 osumljencu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja.
  • 1 nesrečo pri delu.

policija splosniČez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda
Sinoči so imeli policisti v postopku državljana Francije, ki je na območju PP Gorišnica, s tovornim avtomobilom francoskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so ga oglobili.

Motorist se je huje poškodoval
Včeraj, okoli 13.05 je 79-letna ženska vozila osebni avtomobil po regionalni cesti iz smeri Zgornje Polskave proti Mariboru. Izven naselja Bukovec je z vozilom zavila v levo, proti parkirišču tamkajšnjega gostišča v trenutku, ko jo je za njo vozeči 60-letni voznik motornega kolesa, preko neprekinjene ločilne črte, že pričel prehitevati po levi strani. Voznik motornega kolesa je zaradi tega s sprednjim desnim delom motornega kolesa trčil v sprednji levi del osebnega avtomobila. Po trčenju je voznika motornega kolesa odbilo v levo, da je zapeljal čez levo smerno vozišče in križišče pri bencinskem servisu, tam je zapeljal še čez zelenico z dvignjenimi robniki in nato s sprednjim delom motornega kolesa trčil še v desni bočni del tam parkiranega osebnega avtomobila. Po trčenju v to vozilo je padel in se hudo poškodoval.

Z reševalnim vozilom so ga prepeljali v UKC Maribor.

Policisti so motoristu zaradi vožnje preko neprekinjene ločilne črte izdali plačilni nalog, voznico osebnega avtomobila pa bodo kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran