radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 371 klicev, od tega 102 interventna oz. takšna, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali dva nedovoljena prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 21 kaznivih dejanj,
  • 16 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih se je 5 oseb lahko telesno poškodovalo,
  • 1 prometno nesrečo III. kategorije, v kateri se je 1 oseba hudo telesno poškodovala,
  • 7 povoženj živali,
  • 1 kršitelju cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozilo, ki ga je vozil,
  • 1 voznika smo pridržali do privedbe na pristojno sodišče,
  • 12 prijav kršitev javnega reda in miru, 5 na javnih krajih in 7 v zasebnih prostorih,
  • 1 nesrečo pri delu,
  • 1 požar.

policija splosniČez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda
Včeraj zjutraj so imeli policisti v postopku državljana Hrvaške, ki je na območju PP Gorišnica, s tovornim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Popoldan pa so imeli policisti v postopku še državljana Sirije, ki ima bivališče urejeno v Nemčiji, ki je na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom nemških registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja.

Policisti so oba oglobili.

Kolesar se je huje poškodoval
Včeraj okoli 18.25 je 14-letni mladoletnik kolesaril po regionalni cesti, izven naselja Koračice. Kolesaril je po klancu navzdol, iz smeri Sv. Tomaža in zavijal za smer Ormož. Ker je vozil z neprilagojeno hitrostjo, ni zvozil levega nepreglednega ovinka, zaradi česar je zapeljal na travnati klanec in trčil v obcestni jarek (kanalete). O tam ga je odbilo na lokalno cesto, kjer je na bankini padel in hudo telesno poškodovan obležal. Med vožnjo je uporabljal kolesarsko čelado.

Z reševalnim vozilom so ga najprej prepeljali v SB Ptuj, nato pa v UKC Maribor. Po zadnjih podatkih kolesar ni v smrtni nevarnosti.

Policisti so odredili izvedeniški pregled njegovega kolesa. Po zaključku preiskave bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo, če ne bodo ugotovljena drugačna dejstva, pa bodo zoper mladoletnika podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.

Pijani voznik pridržan, lastnica vozila prejela plačilni nalog
Danes, ob 00.55 so policisti v Juršincih pravilno ustavljali 36-letnega voznika osebnega avtomobila, ki pa na znak policista ni ustavil. Policisti so zapeljali za njim in voznika po nekaj km sledenja vseeno uspeli ustaviti.

V postopku so ugotovili, da voznik nima vozniškega dovoljenja, zato so mu vozilo, ki ga je vozil, zasegli. Zraven tega je elektronski alkotest pokazal, da je imel v organizmu 0,63 mg/l alkohola.

Ker kršitelj nima bivališča v Republiki Sloveniji, so mu policisti odredili pridržanje do privedbe v postopek na pristojno sodišče, kamor bodo zoper njega podali obdolžilni predlog. Ob tem so morali policisti uporabiti tudi fizično silo in sredstva za vezanje in vklepanje.

V opisanem vozilu je bila kot sopotnica tudi lastnica vozila, ki so ji policisti izdali plačilni nalog, ker je omogočila vožnjo vozila osebi, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran