radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti PP Koper so bili avgusta 2021 obveščeni o sumu storitve kaznivega dejanja izsiljevanja (po čl. 213/I KZ-1). Prijavo je podal komaj polnoletni Koprčan, kateremu naj bi zaradi skoraj 1000 evrov dolga grozil 19-letnik, prav tako iz Kopra. V ozadju naj bi bila prodaja 200 gramov prepovedane droge konoplja, ki ni bila nikoli plačana. Policisti so septembra na domu preprodajalca izvedli hišno preiskavo, kjer so mu zasegli le ročno zvit cigaret s prepovedano drogo konopljo in manjšo količino denarja, za katerega se sumi, da je bil pridobljen pri izvrševanju kaznivih dejanj. Na zaslišanju se je zgodba o preprodaji drog in dolgu potrdila, zatem je bil osumljeni izpuščen na prostost. Sledi mu kazenska ovadba in obravnava na sodišču.

Prav tako so policisti PP Koper konec septembra 2021 pri rednem delu v centru Kopra na Vojkovem nabrežju zalotili 45-letnika iz Hrvatinov, ki se je ravno pripravljal na preprodajo vrečke z belim prahom. Pri sebi je imel tudi gramsko tehnico. Zaradi suma, da je storil kaznivo dejanje neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po I. odstavku 186. člena KZ-1), mu je bila na kraju takoj odvzeta prostost. Izkazalo se je, da je imel pri sebi 20 g kokaina. Kljub temu, da je osumljeni za istovrstna kazniva dejanja že prestajal zaporno kazen, je bil po zaključenem postopku izpuščen, saj pristojno tožilstvo ni odredilo privedbe pred sodišče. Sledi kazenska ovadba.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran