radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 42 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 115 klicev. Obravnavali so 7 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali 3 vlome in 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 5 intervencij.

Na mejnem prehodu Jelšane so policisti odkrili dva ponarejena PCR testa. Obema slovenskima državljanoma sledi kazenska ovadba.

V vasi pri Sežani je nekdo vlomil v hišo. Najprej je vse premetal, zatem pa ukradel več tisoč evrov gotovine in več kosov zlatnine.

V Portorožu je nekdo v zadnjih dveh tednih izvršil tatvino neregistriranega in nevoznega osebnega avtomobila Ford Mondeo, sive barve, karavan, letnik 1999. Vozilo je bilo parkirano na kmetijskem zemljišču v bližini hiše, vredno je 1000 evrov.

Nekdo je v Kopru ukradel parkiran in zaklenjen električni skiro znamke Ducati City Cross EX, rumeno črne barve, vreden 500 evrov.

V Portorožu so državljanu Italije na plaži ukradli denarnico, medtem ko je plaval.

Ob 2. uri smo prejeli prijavo za povečan hrup v Portorožu. Policisti so ugotovili, da hrup prihaja iz enega od lokalov, kjer je bila zabava. Moškemu, ki je glasno predvajal glasbo, je bil izdan plačilni nalog (po 8/2 ZJRM-1), zoper odgovorno osebo sledi hitri postopek (po 8/4 ZJRM-1), zoper pravno osebo pa hitri postopek po 8/3 ZJRM-1.

Okoli 4. ure je na bencinski servis na Fernetiči-jug vstopil moški, ki je pod vplivom alkohola grozil zaposlenim, ker mu niso hoteli prodati alkoholnih pijač. Ker je bil zavrnjen, je najprej odpiral razne čokolade, nato pa s pijačo polil tipkovnico na prodajnem mestu. V naslednjem trenutku je potegnil večji nož in ga zapičil v tipkovnico, zatem pa zapustil kraj. Policisti so ga izsledili na bencinskem servisu Fernetiči-sever, v osebnem avtomobilu, neodzivnega. Na kraj so takoj prišli reševalci, ki so ga hospitalizirali. Z zbiranjem obvestil so policisti ugotovili, da je 56-letni moški iz Sežane prišel na servis v družbi še enega moškega, ki je tudi vozil osebni avto. Najprej je poškodoval vitrino, v kateri so reklamni prodajni artikli - noži in vzel večji nož (ki ga je kasneje uporabil). Sledi hitri postopek zaradi kršitve ZJRM-1 čl. 6/1 in kazenska ovadba.

Ob 8.56 je bila prometna nesreča na Belokrižki cesti proti Strunjanu, kjer se je vozilo obrnilo na streho. V prometni nesreči je bil zaradi neprilagojene hitrosti samoudeležen 33-letni voznik. Na hitrem testu je bil pozitiven na kanabis, odrejen mu je bil strokovni pregled. Sledi obdolžilni predlog, vozilo pa so mu zasegli.

Ilegalne migracije
Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24ih urah obravnavali 4 ilegalne migrante:

Ob 19. uri so policisti pri Mostičju ustavljali osebni avto Opel Vectra, ki ni ustavil, ampak je peljal naprej. Ustavili so ga pri odcepu za Predloko. Vozil je 23-letni državljan BiH (začasno prebiva v Sloveniji), v vozilu so bili še 4 državljani Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno. Postopki še potekajo.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran