radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 172 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 41 nanašalo na kriminaliteto, 36 na javni red in mir, ter 69 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 11 tatvin, vlom in primera poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 23 prometnih nesreč z materialno škodo, nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan motorist. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 4 vozila.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 7 krat v zasebnem prostoru.

Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlom:
V Kamniku je bilo vlomljeno v avtomat za prodajo suhomesnatih izdelkov, od koder je neznani storilec odtujil prehrambne artikle in kaseto z denarjem. Povzročil je za okoli 500 evrov materialne škode.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 17.30. ure se je na Peruzzijevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena potnik v osebnem vozilu in voznik motornega kolesa. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je potnik medtem ko je vozilo stalo pred semaforjem odprl vrata in želel izstopiti. V tem času je po kolesarski stezi mimo vozila pripeljal voznik motornega kolesa, ki je trčil v odprta vrata in padel, ter se pri tem huje telesno poškodoval. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja, o vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo. Prav tako vodijo prekrškovni postopek zoper motorista, ki je vozil po površini, ki ni namenjena vožnji z motorjem.

Včeraj, okoli 22. ure se je na Letališki cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik pri vključevanju v krožni tok odvzel prednost kolesarki na kolesarski stezi. Pri tem se je kolesarka lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran