radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 11 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo;
  • 3 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijavo suma kaznivega dejanja tatvina.

Dogodki:

  • Kranjski policisti so včeraj zvečer obravnavali prijavo nenadzorovanega kurjenja v naravi. Šlo je za manjši obseg, ki ni predstavljal nevarnosti.
  • V Zmincu je bila najdena stara neeksplodirana bomba. Postopek s predmetom so prevzeli strokovnjaki Civilne zaščite. Predmetov, ki dajejo videz bomb, granat ipd. se ne dotikamo, lokacijo najdbe pa čim prej javimo bodisi centru za obveščanje na 112 ali policiji na 113.
  • Škofjeloški policisti so obravnavali prijavo nasilja moškega nad žensko. Ugotovljen je bil udarec brez razloga in vpliv alkohola pri kršitelju. Proti kršitelju poteka prekrškovni postopek zaradi nasilja v družini, obveščen bo tudi pristojni center za socialno delo. Nasilje prijavite, ko do njega pride. Možnosti za prijavo je več, bodisi osebno, elektronsko, po telefonu na policijsko postajo ali v primeru ogroženosti na 113. Kdor se ne želi izpostavljati lahko pokliče tudi na anonimni telefon policije 080 1200.
  • Divjad je bila povožena v Ribčevem Lazu, na glavni cesti pri Obrnah in v Soteski med Bledom in Bohinjem. Ta mesec je Policijska uprava Kranj obravnavala 23 primerov povoženj živali na cestah. Lokacije so bile še Besnica, Cerklje na Gorenjskem – Pšata, Tabre, Križe – Žeje – Duplje – Naklo, obe škofjeloški dolini, Podnart, Lancovo, Kokra, Kranj – Šenčur – Brnik, Sveti Duh, Godešič, Lesce – Radovljica, Gozd Martuljek, Bled – Bohinj, Spodnje Sorica. Nesreče so se zgodile predvsem v večernem in zgornjem jutranjem času. Pozivamo k previdnosti.

policija splosniPromet
Radovljiški policisti so včeraj obravnavali voznika tovornega vozila slovenskega prevoznika, ki se je zaradi neupoštevanja prometne signalizacije in večjih dimenzij vozila zagozdil pod streho stanovanjskega objekta. Posredovali so tudi gasilci, ki so zmanjšali škodo »reševanja« vozila. Proti vozniku poteka prekrškovni postopek.

Kriminaliteta
Na delovišču ceste Kranj – Jeprca je bil iz mobilnega semaforja odtujen akumulator.

Drzna tatvina, septembrski primer
Kranjski kriminalisti so za septembrski primer drznih tatvin na Drulovki in Orehku kazensko ovadili moškega z območja Dolenjske, obvestila pa zbirajo tudi še o drugem, zaenkrat neznanem sostorilcu. Storilca sta se 21. septembra dopoldan v okolici Kranja starejšim občanom predstavljala kot delavca telekomunikacijskega podjetja in izvrševala tatvine iz stanovanjskih hiš. Vloge sta si razdelila. Eden zamoti stanovalca, drugi pa medtem krade. V tem primeru je bilo odtujenih več tisoč eurov denarja. Po dejanju sta s krajem pobegnila z najetim osebnim avtomobilom, na katerem so bile nameščene odtujene registrske tablice. Vozilo so policisti izsledili, z nadaljnjim zbiranjem obvestil pa ugotovili tudi prvega osumljenca. Zanj je bil po privedbi na pristojno sodišče odrejen pripor. Za kaznivo dejanje se storilec kaznuje z zaporom do petih let.

Žrtve drznih tatvin so predvsem starejši občani. Storilci jih zamotijo s pogovorom (trdijo, da so serviserji, prodajalci, delavci telekomunikacijskih podjetij, da prihajajo iz elektroslužbe in si ogledujejo, kje bi postavili nove daljnovode itd.) in jih tako zvabijo stran od hiše, tako da je nimajo več pod nadzorom. Hiše so takrat odklenjene, drugi storilec pa ima tako »priložnost« da jo preišče za vrednimi stvarmi.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran