radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 118 klicev. Obravnavali so 17 prometnih nesreč z materialno škodo. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom in 1 tatvino, zaradi kršitev javnega reda so bile 4 intervencije.

Ob 8.15 smo bili obveščeni o požaru v Padni, kjer naj bi zagorel rezervoar nafte. Zaradi požara je bila popolnoma zaprta Šmarska cesta do 8.56, ko so cesto odprli in je promet potekal izmenično enosmerno. Promet je bil ponovno sproščen ob 10.07. Na kraju je bil ugotovljeno, da je zagorelo v lopi, v kateri ni električne napeljave, sta pa dva rezervoarja z nafto. Gasilci so ogenj pogasili, po prvi oceni je za približno 5000 evrov škode. Kriminalisti so opravili ogled kraja za ugotovitev vzroka požara, po katerem je bila tuja krivda izključena. Verjetno je šlo za splet okoliščin pregretja kabla ali stikala na črpalki.

V eni od gostiln v Kopru je bil popoldan moteč moški, ki se ni hotel odstraniti in je nadlegoval gosta lokala. Policisti so na kraju za 48-letnega moškega, ki je bil močno pod vplivom alkohola, uporabili prisilna sredstva, odredili so mu pridržanje. Izdan mu je bil plačilni nalog (po 7/1, 7/2 in 22/1 ZJRM-1).

Poskus umora
Osumljeni 24-letnik iz Postojne je bil danes s kazensko ovadbo za poskus umora priveden na zaslišanje. Odrejen mu je bil pripor.

Ilegalne migracije
Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24ih urah obravnavali 14 ilegalnih migrantov: pri Rakitovcu 4 državljane Irana in 1 državljana Afganistana, v Dolenjah pri Jelšanah 3 državljane Turčije, na cesti od Staroda proti Pavlici pa so ustavili kombi, ki ga je vozil 49-letni državljan Slovaške, v vozilu je bilo še 6 državljanov Turčije, ki so prišli v Slovenijo nelegalno.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran