radio tomi predvajalnik

policija splosniZ ograjenega travnika ukradli električni pastir
Danes, 13. oktobra zjutraj, smo bili obveščeni o tatvini električnega pastirja, sončne celice in akumulatorja izven naselja Trnovo (Mestna občin Nova Gorica). Po sedaj zbranih podatkih je neznanec blizu ene od stanovanjskih hiš tekom noči ukradel o tatvini z ograjenega travnika odvzel omenjene predmete in po kaznivem dejanju odšel neznano kam. S tem dejanjem je nepridiprav oškodovancu povzročil za okoli 300 evrov materialne škode. Novogoriški policisti bodo po zaključku preiskave navedenega primera tatvine (po 204. členu KZ-1) podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Izven naselja Plave odtujili akumulatorja iz premičnih semaforjev
Danes, 13. oktobra zjutraj, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino dveh akumulatorjev iz premičnih semaforjev med naseljem Plave in Gonjačami. Po sedaj zbranih podatkih je neznani storilec tekom noči iz premičnih semaforjev ukradel dva akumulatorja znamke Varta (12 V 180 Ah). S tem kaznivim dejanjem je bila oškodovancu povzročena materialna škoda za približno 500 evrov. Novogoriški policisti primer še preiskujejo in bodo po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Delovne nesreče
Včeraj, 12. oktobra ob 14.06 uri, je bila Policija s strani novogoriškega Regijskega centra za obveščanje obveščena o delovni nezgodi v eni od gospodarskih družb na območju naselja Godovič (Občina Idrija). Po sedanjih ugotovitvah se je med delom (razrez lesa) na večlistni krožni žagi huje poškodoval 48–letni delavec (poškodba roke). Po nezgodi so poškodovanemu delavcu na kraju najprej pomoč nudili njegovi sodelavci, nato pa so mu prvo pomoč nudili reševalci NMP ZD Idrija. Po nudeni zdravniški oskrbi so poškodovanega delavca prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika in ga z vojaškim helikopterjem prepeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. O varnostnem dogodku je Policija poleg pravosodnih organov (preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča in Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici) obvestila tudi pristojno delovno inšpekcijsko službo. Glede na dosedanje zbrane ugotovitve so policisti PP Idrija tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi
Gorici.

Včeraj, 12. oktobra ob 9.36 uri, je bila Policija s strani novogoriškega Regijskega centra za obveščanje obveščena, da se je na območju naselja Velike Žablje (Občina Ajdovščina) med žaganjem drvi s krožno žago predvidoma huje poškodoval 64–letni moški (poškodba roke). Po delovni nezgodi so mu prvo pomoč nudili sorodniki in sosedi, nato pa je bil odpeljan v ZD Ajdovščina, kjer so ga zdravniško oskrbeli. Policisti PP Ajdovščina so tujo krivdo izključili in bodo o vseh ugotovljenih dejstvih obravnavanega primera s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Prometni policisti na Goriškem iz prometa izločili prehitrega voznika avtomobila
Včeraj, 12. oktobra v poznih večernih urah, so policisti Postaje prometne policije Nova Gorica na odseku regionalne ceste Šempas – Vogrsko, kjer je hitrost omejena na 90 kilometrov na uro, 27–letnemu vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost 165 kilometrov na uro. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), hujšega kršitelja čaka še srečanje s sodnikom, saj bo zoper njega podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Ponovno opozarjamo, da prekoračitev hitrosti predstavlja enega najpogostejših vzrokov prometnih nesreč, predvsem tistih z najhujšimi posledicami. Neprilagojena hitrost predstavlja veliko grožnjo za nastanek najhujših prometnih nesrečo, zato bi morali biti bolj pozorni na predpisane omejitve hitrosti, hitrost vožnje pa vselej prilagoditi voznim razmeram in lastnim vozniškim sposobnostim. Pogosto je povezana tudi z nekaterimi drugimi dejavniki, kot so nepravilna stran in smer vožnje, nepravilno prehitevanje in neupoštevanje pravil o prednosti. Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam in sposobnostim bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo. Zato v Policiji znova opozarjamo - vozniki, prilagodite hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cesti! Počasneje je varneje!

Več tudi na videoposnetkih ( https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/108543-hitrost-je-norost-pazite-nase-in-druge-zacenja-se-nacionalna-preventivna-akcija-naslednji-teden-preverjamo-ali-vozite-prehitro )

Video: Le 5 km/h je lahko ločnica med lahkim trčenjem in hudo prometno nesrečo ( https://www.youtube.com/watch?v=1CRQvWSuI4U )

Video: Kako hitrost vožnje vpliva na posledice trčenja: trk pri 50 km/h, 70 km/h in 90 km/h ( https://www.policija.si/images/stories/NovinarskoSredisce/SporocilaZaJavnost/2021/04_april/16_hitrost_napoved_akcije/50-70-90_trcenje.mp4 )

Povoženje divjadi
Včeraj, 12. oktobra zjutraj, so policisti PP Ajdovščina obravnavali povoženje divjadi na regionalni cesti za naselje Skrilje (Občina Ajdovščina). Ugotovljeno je bili, da je voznica osebnega avtomobila vozila po regionalni cesti iz Dobravelj proti naselju Cesta. Med vožnjo ji je z njene leve strani na vozišča pred vozilo pritekla divjad (srna) in jo z vozilom zadela. Na vozilu je po trku z divjadjo nastala materialna škoda. Kasneje je za divjad poskrbel član tamkajšnje lovske družine. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran