radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjem vikendu intervenirali v 207 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 481 klicev. Obravnavali so 46 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 z lažjimi poškodbami in 1 s hujšimi poškodbami, zasegli so 7 vozil. S področja kriminalitete so obravnavali 4 vlome in 8 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 18 intervencij.

29. 10.
V Kopru so policisti zasegli osebni avto 44-letnemu vozniku, ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Sledi obdolžilni predlog.

V Luciji so 15-letniku zasegli Piaggio zip 25, saj je bilo na tehničnem pregledu ugotovljeno, da presega dovoljeno konstrukcijsko hitrost.

V Prešnici so ustavili 44-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen hitri test na mamila pokazal, da vozi pozitiven na kanabis. Odrejen je bil strokovni pregled in prepovedana vožnja za 24 ur.

30. 10.
Ob 5.09 smo bili obveščeni, da je nekdo vlomil v skladišče bencinskega servisa v Postojni, na Titovi cesti. Ob vlomu se je sprožila dimna zavesa, zato so storilci s kraja pobegnili, odnesli niso nič.

Popoldan so na Kampelu zasegli osebni avto 42-letniku, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.

Ob 15.40 je v Kopru, pri Moletu, na kolesarski stezi padel 61-letni kolesar iz Izole. Pred prehodom za pešce je močno zavrl, zatem pa padel in se poškodoval. Odpeljan je bil v SB Izola, izdan mu je bil plačilni nalog.

Popoldan so policisti v Postojni zasegli osebni avto 53-letniku, ker je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V Fiesi je nekdo ukradel dve starejši kolesi. V Strunjanu pa so s parkiranega vozila ukradli kolo znamke Giant, modre barve, vredno okoli 1500 evrov.

Na mejnem prehodu Sečovlje je državljanka Slovenija policistom pokazala ponarejen PCR test. Sledi ji kazenska ovadba.

Ob 19.13 smo bili obveščeni, da gori hiša v Postojni. V hiši je bil sam 85-letni lastnik, ki je bil odpeljan v bolnico na pregled. Pogorelo je celo prvo nadstropje, po prvih nestrokovnih ocenah je za 100.000 evrov škode. Sum tuje krivde zaenkrat izključen.

Ob 22. uri so policisti na izolski obvoznici ustavili 41-letno voznico osebnega avtomobila, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,58 mg/l. Sledi ji obdolžilni predlog.

Ob 22.30 pa so na cesti med Koprom in Bertoki zaustavili 54-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 1,01 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Ob 23. uri pa so med Koprom in Bertoki zasegli osebni avto 26-letnemu državljanu Bolgarije, ker nima vozniškega dovoljenja.

31. 10.
Ob 2.20 so policisti v Kopru na Ljubljanski cesti ustavili 22-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.88 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

Takoj zatem pa na Ulici 15. maja 21-letnika, kateremu je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.81 mg/l. Sledi mu obdolžilni predlog.

V Ilirski Bistrici je nekdo poskušal vlomiti v hišo, vendar je od dejanja odstopil.

Ob 20.40 uri so v Kopru ustavili 55-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je odrejen preizkus alkoholiziranosti pokazal 0.58 mg/l, sledi obdolžilni predlog.

Ob 22.55 pa so v Hrenovicah ustavljali osebni avto, ljubljanskih registracij. Na znake ni ustavljal, peljal je naprej. Policisti ga niso izsledili, vendar se nadaljuje z zbiranjem obvestil.

1. 11.
Ob 0.15 so pri Kopru ustavili osebni avto, ki ga je vozil 37-letni voznik iz Nove Gorice. Ker ne poseduje vozniškega dovoljenja, so mu vozilo, kateremu je poteklo tudi prometno dovoljenje, zasegli.

Ob 12.20 so v Razdrtem ustavili 38-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je poteklo zdravniško dovoljenje, vozilo pa tudi ni registrirano. Avto so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Popoldan so policisti v Kopru s pomočjo informacij občanke izsledili 40-letnega domačina, osumljenega tatvine. Pred tem je namreč vstopil skozi vhodna vrata stanovanja na Stjenkovi ulici, iz katerega je oškodovanki ukradel denarnico z denarjem, osebnimi dokumenti in bančnimi karticami, medtem ko je počivala v sobi. Sledi mu kazenska ovadba (po čl. 205/1-3 KZ-1).

2. 11.
Ob 0.02 smo dobili obvestilo, da je v Rakitniku zapeljalo vozilo v potok. Na kraj so bili takoj poslani gasilci in reševalci. Vozilo je bilo obrnjeno na streho in do polovice vrat v vodi. Iz vozila so uspeli rešiti eno osebo in ga takoj pričeli oživljati. 30-letnega voznika so odpeljali v UKC Ljubljana. Po prvih zbranih informacijah je voznik peljal od Postojne proti Rakitniku. V levem ovinku je zapeljal na začetek ograje, kjer je vozilo dvignilo, ga obrnilo na streho in je pristalo v strugi potoka. Odrejen je bil strokovni pregled.

DOPOLNJENO: 02.11.2021 ob 10:10
Obveščeni smo bili, da je 30 letni voznik osebnega avtomobila umrl v bolnišnici.

V vasi Labor je nekdo iz odklenjene hiše ukradel denar in dokumente.

V Neverkah pa je nekdo vlomil v gradbeni kontejner in odnesel nekaj orodja in gradbeni material.

Ilegalne migracije
Policisti na območju Policijske uprave Koper v zadnjem vikendu obravnavali 66 ilegalnih prehodov državne meje:

  • v petek: na Sviščakih 1 državljana Afganistana, pri Vrbovem 2 državljana Kosova, pri Boškinih 4 državljane Sirije,
  • v soboto: pri Movražu 3 državljane Afganistana, pri Starodu 3 državljane Indije, v Kosezah 1 državljana Kosova, pri Prešnici 2 državljana Afganistana, v Bertokih 1 državljana Afganistana,
  • v nedeljo: na Rakitovcu 29 državljanov Afganistana (med njimi 14 otrok), pri Oliki 2 državljana Libije, pri Belvedurju 4 državljane Turčije na počivališču Studenec pa so 3 državljanom Moldavije izdali plačilni nalog, ker so prekoračili bivanje v EU.
  • v ponedeljek: pri Rakitovcu 6 državljanov Turčije, v Zabičah 3 državljane Afganistana,
  • v Hrušici pa danes zjutraj še 1 državljana Irana in 1 državljana Afganistana.

Dimitrij Marušič
vodja Službe direktorja
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran