radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 3 obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo;
  • po 1 prijavo kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in poškodovanje tuje stvari.

Dogodki:

  • Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo udarca in groženj med dvema osebama, ki se poznata. Posledice niso nastale. Postopek še poteka.
  • Divjad je bila povožena v Besnici in v Tabrah proti Kranjski Gori.

policija splosniTelefon
Gorenjski prometni policisti so včeraj popoldan na podlagi prijave obravnavali voznico, za katero je bilo javljeno, da med vožnjo dlje časa telefonira, vozi prehitro in na prekratki varnostni razdalji. Prijavitelj je njeno vožnjo prijavil na avtocesti pri Brezjah, policisti pa so jo pri prekršku zalotili na avtocesti pred Kranjem. Proti njej vodijo prekrškovni postopek zaradi uporabe telefona med vožnjo in neuporabe smernikov pri premikih z vozilom. Prehitra vožnja, prekratka varnostna razdalje, nepravilni premiki z vozilom, nezanesljiva vožnja in drugi potencialno nevarni manevri, so običajna posledica rabe telefona med vožnjo, saj se voznik ukvarja z napravo, namesto, da bi vozil in spremljal promet. Manevri voznice so vzročni primer rabe telefona med vožnjo. Ne vozi s telefonom v rokah in pogledom na zaslon!

Kriminaliteta
Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali zapoznelo prijavo tatvine denarja iz stanovanjske hiše starejše občanke. Dogodek naj bi se zgodil prejšnjo soboto. Dva moška sta jo z zavajanjem zvabila stran od hiše, tretji storilec pa jo je pregledal in iz denarnice odtujil denar.

Na zaupajte ljudem, ki jih ne poznate in z njimi nikamor ne odhajajte. Stanovanja in hiše pa zaklepajte tudi ko ste doma.

Jeseniški policisti so na območju Žirovnice obravnavali poškodovanje sončne elektrarne. Storilec je prerezal električne vodnike.

Na Cesti na Loko v Tržiču pa je bilo prijavljeno poškodovanje štirih vozil. Storilec je vozila popraskal.

Izsiljevalski virusi
Gorenjski kriminalisti so v zadnjem obdobju obravnavali primere izsiljevalskih virusnih oz. kripto sporočil v domačih, malih in srednje velikih podjetjih. Računalniški napadalci izkoriščajo ranljivost informacijskega sistema, nanj namestijo virus in z njim zaklenejo datoteke na napadenem računalniku, kakor tudi na vseh ostalih, v istem omrežju povezanih računalnikih. Za "odklep" nato zahtevajo plačilo določene vsote v virtualni valuti. Uporabnike in skrbnike informacijskih sistemov v podjetjih opozarjamo na preventivno ter samozaščitno ravnanje, med katere sodi predvsem namestitev zadnjih varnostnih popravkov operacijskega sistema (predvsem dodatno zaščito oddaljenega oz. t.i. "RDP" dostopa) in ažurno izdelavo varnostnih kopij, ki pa naj ne ostane priključena na glavni ali pomožni strežnik podjetja.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran