radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 34 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 132 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, grožnje in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

Neprilagojena hitrost
23. 11. nekaj po 7. uri se je zgodila prometna nesreča na lokalni cesti pri Lončarjevem Dolu (PP Sevnica). Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 18-letna voznica začetnica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste na brežino in se z vozilom prevrnila na streho. Lažje poškodovano povzročiteljico nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti ji bodo zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Izsledili pobeglo povzročiteljico nesreče
Okoli 10. ure smo bili obveščeni, da je na območju Lutrškega sela voznica osebnega avtomobila trčila v betonsko korito ob stanovanjski hiši in odpeljala s kraja nesreče. Na podlagi opisa so policisti 38-letno pobeglo voznico izsledili na območju Dobruške vasi. Zaradi povzročitve prometne nesreče in pobega s kraja ji bodo izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča v Družinski vasi
O prometni nesreči v Družinski vasi smo bili obveščeni nekaj pred 14. uro. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 56-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobil 20-letne voznice, ki je ustavila pri rdeči luči na semaforju, ki ureja izmenični enosmerni promet na delovišču. Obe poškodovani udeleženki nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. 56-letni voznici bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Nasilnežu prepovedali približevanje žrtvam
Trebanjski policisti so posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Trebnjega, kjer je 35-letni moški izvajal nasilje nad ženo. Zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo, so mu izrekli ukrep prepovedi približevanja. Z namenom zaščite žrtev so mu prepovedali tudi približevanje trem mladoletnim otrokom, ki so bili priča nasilju. O ugotovitvah so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa prepovedi približevanja. Ovadili ga bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini in kaznivega dejanja zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje.

Prijeli tatico
Okoli 18. ure smo bili obveščeni o tatvini v prodajalni v Krškem, kjer naj bi ženska iz trgovine brez plačila odnesla več prehrambenih izdelkov. Policisti so 24-letno osumljenko iz Kerinovega Grma izsledili in prijeli. Zasegli so ji ukradene artikle v vrednosti več kot sto evrov in jih vrnili osebju prodajalne. Ovadili jo bodo na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja tatvine.

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nezakonito prestopili državno mejo
Policisti PP Brežice so med opravljanjem nalog varovanja državne meje v noči na 24. 11. v Novi vasi pri Mokricah ustavili osebni avtomobil VW golf slovenskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 69-letni voznik v vozilu prevaža pet državljanov Afganistana, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo. 69-letnemu sprovajalcu so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Afganistana še potekajo.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran