radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 46 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 95 klicev. Obravnavali so 17 prometnih nesreč z materialno škodo, s področja kriminalitete so obravnavali 1 tatvino in 1 kaznivo dejanje ponarejanja listin, zaradi kršitev javnega reda sta bili 2 intervenciji.

Ob 8.50 je bila prometna nesreča na cesti Kreplje - Vrhovlje. Policisti so na kraju ugotovili, da je 27-letni voznik peljal kombi od Vrhovelj proti Krepljam. V desnem ovinku pred nadvozom je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zadnji levi del njegovega vozila je odneslo na nasprotno smerno vozišče, po katerem je ravno v tem trenutku z nasprotne smeri pravilno pripeljala 25-letna voznica osebnega avtomobila. Kombi je z zadnjim delom najprej oplazil prednji levi del avtomobila, zatem pa oddrsel v desno, kjer je z desnim bokom trčil v kamnit odbojni varovalni steber in se prevrnil na bok. V trčenju udeleženca nista bila poškodovana, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Popoldan je v Kopru pri stadionu prijaviteljico brez razloga ugriznil pes, ki je skočil iz vozila, ko je njegova lastnica odprla vrata. Ima manjšo rano na nogi, zdravniško pomoč je poiskala sama. Lastnici psa je bil izdan plačilni nalog (po čl. 45/3 ZZZiv), sledi dopis na VURS.

V eno od prodajaln v Postojni je želel vstopiti moški, pri katerem je varnostnik ugotovil, da ima ponarejeno PCT potrdilo. Moški je pobegnil s kraja. Policisti so z zbiranjem informacij ugotovili identiteto 37-letnika, ki mu sledi kazenska ovadba.

Ob 23.30 so policisti v Izoli odvzeli vozniško dovoljenje 45-letni voznici osebnega avtomobila, kateri je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,75 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Sledi ji obdolžilni predlog.

Nekaj minut čez polnoč pa so v Kopru ustavili 34-letnega voznika osebnega avtomobila, kateremu je bil zaradi suma vožnje vozila pod vplivom mamil odrejen hitri test na mamila, ki je bil pozitiven. Odrejen je bil strokovni pregled in izrečena prepoved nadaljnje vožnje.

Ilegalne migracije
Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24ih urah obravnavali 21 ilegalnih prehodov državne meje: v Lukinih 1 državljana Pakistana, pri Podpeči 4 državljane Afganistana, pri Praporčah 3 državljane Alžirije, pri Rakitovcu 11 državljanov Iraka in 1 državljana Afganistana ter pri Črnotičah 1 državljana Afganistana.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran