radio tomi predvajalnik

policija splosniPred večjim nakupovalnim centrom na Goriškem ukradli električno skiro
Včeraj, 23. novembra ob 18.58 uri, smo bili obveščeni o tatvini zaklenjenega električnega skiroja pred večjim nakupovalnim centrom na Goriškem. Po sedaj zbranih podatkih je neznani moški najprej odstranil ključavnico električnega skiroja znamke Xplorer, črne barve in se s skirojem odpeljal neznano kam. S tem dejanjem je nepridiprav lastnika oškodoval za približno 300 evrov. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja tatvine, zato bodo policisti PP Nova Gorica na podlagi vseh ugotovljenih dejstev s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec s polja odtujil električni pastir
Včeraj, 23. novembra dopoldne, so policisti PP Nova Gorica obravnavali tatvino električnega pastirja. Z zbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je neznani storilec v času od konca minulega tedna do prijave kaznivega dejanja Policiji s polja v bližini stavbe na območju naselja Dombrava ukradel solarne celice z baterijo in električni pastir v vrednosti okoli 250 evrov. Oškodovanec je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo novogoriški policisti o zadevi s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Tatvina prodajnih izdelkov v večjem trgovskem centru na Goriškem
Včeraj, 23. novembra ob 18.52 uri, smo bili obveščeni o tatvini prodajnih izdelkov v eni od trgovin večjega nakupovalnega centra v Novi Gorici. Ugotovljeno je bilo, da je osumljenec v omenjeni trgovini ukradel oblačila v vrednosti 50 evrov in z ukradenimi predmeti odšel iz trgovine ne da bi jih plačal. Nato pa se je pripravljal še na tatvino prodajnih izdelkov (parfumov) v drugi trgovini, vendar je ni izvršil. Osumljencu je tik pred prihodom policistov na kraj uspelo pobegniti iz nakupovalnega centra, vendar je bil kmalu izsleden. Prav tako so bila pri 35-letnem osumljencu najdena in zasežena ukradena oblačila, ki so bila po zaključku postopka vrnjena oškodovancu (trgovini). S strani odgovorne osebe pravne osebe je bil podan predlog za pregon kaznivega dejanja tatvine, zato bo zoper osumljenega podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. Prav tako so policisti PP Nova Gorica zoper omenjenega moškega ukrepali zaradi kršitve določb Zakona o varstvu javnega reda in miru, Zakona o osebni izkaznici in Zakona o nalezljivih boleznih.

Na območju Šempetra pri Gorici iz prometa izločili kršitelja cestnoprometnih predpisov
Prometni policisti so včeraj, 23. novembra v popoldanskih urah, na območju Šempetra pri Gorici (na Bazari) ustavili in kontrolirali 27–letnega voznika osebnega avtomobila in mu v nadaljevanju postopka odredili hitri test zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi. Rezultat hitrega testa je bil tudi v njegovem primeru pozitiven na prepovedane droge (kanabis), zato je bil vozniku odrejen strokovni pregled v zdravstveni ustanovi, vendar ga je voznik odločno odklonil. Prometni policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje (po 113.a členu ZP-1), zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

Policisti PU Nova Gorica opozarjamo, da je vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi je eden najpomembnejših dejavnikov tveganja za nastanek prometne nesreče. Omenjene psihoaktivne substance (prepovedane droge, psihoaktivna zdravila itd.) zmanjšujejo človekove sposobnosti zaznavanja in predelave informacij, sposobnosti učinkovitega mišljenja in ustrezne motorične reakcije. Tako neposredno vplivajo na zmanjšanje prometne varnosti in povečajo možnost povzročitve prometne nesreče. Uživalci prepovedanih drog pogosto v prometu pogosto ne reagirajo dovolj hitro oz. pravočasno, imajo moteno koncentracijo, so nepozorni pri prehitevanju..., saj je motena njihova ocena časa in razdalje, imajo omejeno gibljivost oči, prepozno zavirajo. Pogosto je opaziti tudi povečano pripravljenost za tveganje, agresijo do okolice oziroma soudeležencev v prometu (več o nevarnostih, ki jo povzroča vožnja pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi na spletu Policije: https://www.policija.si/index.php/component/content/article/35-sporocila-za-javnost/76237-policisti-lahko-s-hitrim-testom-na-podlagi-vzorca-sline-ugotavljajo-prisotnost-drog%20 ).

V prometni nesreči I. kategorije v Vipolžah udeleženo osebno vozilo
Včeraj, 23. novembra ob 12.59 uri, je bila Policija obveščena o prometni nesreči I. kategorije na lokalni cesti izven naselja Vipolže (Občina Brda). Ugotovljeno je bilo, da je voznica avtomobila vozila po lokalni iz naselja Dobrovo proti Vipolžam. Med vožnjo na omenjeni relaciji v levem nepreglednem ovinku ni vozila po desnem smernem vozišču na takšni oddaljenosti od njegovega roba, da bi lahko potekal promet varno in neovirano. Voznica je v ovinku zapeljala desno ob rob vozišča na travnato brežino obcestnega jarka za meteorne vode in s prednjim delom avtomobila trčila v drevo. V prometni nesreči voznica ni bila telesno poškodovana, na vozilu je nastala materialna škoda. Poleg policistov Postaje prometne policije Nova Gorica so na kraju nezgode posredovali tudi gasilci JZ GRD Nova Gorica. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (vožnja z vozilom po cesti, kršitev tretjega odstavka 37. člena ZPrCP) je bil povzročiteljici nezgode izdan plačilni nalog.

V manjši prometni nezgodi na Cerkljanskem udeleženi dve tovorni vozili
Včeraj, 23. novembra ob 12.25 uri, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije na območju naselja Travnik (Občina Cerkno). Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila s priklopnim vozilom vozil po glavni cesti iz Želina proti Spodnji Idriji. Omenjenemu vozniku tovornega vozila je na delu glavne ceste, kjer je vozišče zoženo, v nasprotni smeri oz. iz Spodnje Idrije proti Želinu pripeljal neznani voznik drugega tovornega vozila s priklopnim vozilom. Med tovornimi vozili je prišlo do oplaženja z vzvratnimi ogledali, drugi voznik je odpeljal naprej s kraja prometne nezgode ne da bi drugemu udeležencu nezgode nudil ustrezne podatke oz. o tem obvestil Policijo. Na tovornem vozilu prijavitelja je nastala materialna škoda (poškodba ogledala). Drugi neznani voznik tovornega voznika ni bil izsleden.

Prometna nesreča I. kategorije na Ajdovskem zaradi neprilagojene hitrosti
Včeraj, 23. novembra ob 7.55 uri, smo bili obveščeni o prometni nezgodi I. kategorije z materialno škodo na regionalni cesti Ajdovščina – Cesta (Občina Ajdovščina) in v kateri sta bila udeležena dva voznika (voznica in voznik) osebnih avtomobilov. V prometni nezgodi nihče ni bil poškodovan. Zaradi kršitve Zakona o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost) je bil povzročiteljici nezgode izdan plačilni nalog. Na kraju so pomoč policistom nudili gasilci GRC Ajdovščina.

Povoženje divjadi
Včeraj, 23. novembra ob 19.44 uri, smo bili obveščeni o povoženju divjadi (jelen) na glavni cesti med naseljem Trnovo ob Soči in Srpenico (Občina Bovec). Po sedaj zbranih podatkih je vozniku osebnega avtomobila pred vozilo skočila omenjena divjad in vanjo trčil. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Za poginulo žival so kasneje poskrbeli člani tamkajšnje lovske družine. Tolminski policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Prav tako smo bili včeraj, 23. novembra ob 19.19 uri, obveščeni o povoženju divjadi na glavni cesti med naseljema Idrija pri Bači in Slapom ob Idrijci, kjer je voznik osebnega vozila povozil divjad (divji prašič). Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik avtomobila vozil iz Slapa ob Idrijci proti naselju Idrija pri Bači. Med vožnjo na omenjeni relaciji je voznik na ravnem delu ceste začel prehitevati pred seboj vozeče vozilo in ko se je po prehitevanju želel vrniti nazaj na svoj vozni pas je voznik z avtomobilom povozil že poginulo divjad, ki je ležala na vozišču. Po trku z omenjeno divjadjo je na vozilu nastala materialna škoda. Za poginulo žival je kasneje poskrbel lovec tamkajšnjega lovskega društva. Policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

Včeraj, 23. novembra ob 19.55 uri, so policisti obravnavali povoženje divjadi na glavni cesti med Kobaridom in Tolminom s strani voznika osebnega avtomobila. Slednjemu je med vožnjo iz Kobarida proti Tolminu na Volarski ravnini pred avtomobil skočil jelen in vanj trčil. Na vozilu je nastala materialna škoda, po trku z vozilom je omenjena divjad s kraja stekla stran.

Policisti PU Nova Gorica ponovno opozarjamo, da se tovrstne nesreče pogosto dogajajo v večernih urah oz. jutranjih urah, zato velja opozorilo vsem udeležencem v cestnem prometu, da na krajih oz. odsekih, ki so opremljeni z ustrezno prometno signalizacijo oz. znaki, ki opozarjajo na možen prehod divjadi čez cesto in tam, kjer so opazili divjad ali kjer cesta poteka mimo ali skozi gozdove ter travnate površine, vozijo še posebej previdno in s primerno hitrostjo.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran