radio tomi predvajalnik

policija splosniVčeraj, 21. decembra zjutraj, so policiste Policijske postaje Nova Gorica obvestili o sumljivih osebah in vozilu na območju naselja Šmartno v Občini Brda. Na kraj so bili napoteni novogoriški policisti, ki so včeraj ob 6.48 uri, v omenjenem naselju izsledili osebno vozilo znamke Lancia, italijanskih registrskih številk, ki je bilo ustavljeno v bližini ene od tamkajšnjih stanovanjskih hiš. Policista PP Nova Gorica sta pristopila do vozila z namenom izvedbe postopka oz. ugotavljanja identitete voznika tujega avtomobila in sopotnikov. Takrat še neznani voznik avtomobila ni upošteval ukaza policista PP Nova Gorica naj pokaže ustrezne dokumente in se je v nadaljevanju postopka zaklenil v vozilo, nato pa mu je s kraja varnostnega dogodka z vozilom uspelo zbežati proti glavni cesti za naselje Dobrovo. Policijska patrulja PP Nova Gorica je pobeglega voznika takoj zatem začela zasledovati od kraja varnostnega dogodka preko naselja Dobrovo v smeri naselja Ceglo. Policisti so ga med vožnjo pravilno ustavljali na predpisan način (s prižganimi modrimi rotacijskimi lučmi in kratkim zvočnim signalom – sireno), vendar tega voznik ni upošteval in je med bežanjem pred novogoriškimi policisti oz. med vožnjo storil tudi več hujših cestnoprometnih prekrškov (vožnja po nasprotnem smernem pasu, prehitevanje kljub nasproti vozečim vozilom, neupoštevanje zvočnih in svetlobnih znakov, s katerim so ga na predpisan način ustavljali policisti...).

Zasledovani oz. pobegli voznik je zatem nadaljeval z objestno vožnjo čez slovensko-italijansko državno mejo po okoliških vaseh na območju Italijanske republike. Policisti PP Nova Gorica so skladno s Sporazumom med Vlado Republike Slovenije in Vlado Italijanske republike o čezmejnem policijskem sodelovanju nadaljevali z zasledovanjem pobeglega voznika tudi na območje sosednje Italije. O celotnem dogajanju so bili sproti obveščeni tudi policisti OKC PU Nova Gorica, ki so o varnostnem dogodku obvestili tudi varnostne organe v Republiki Italiji. Pobegli voznik se je po objestni vožnji naposled ob 7. uri zaustavil v naselju Corno di Rosazzo (Republika Italija), izstopil iz vozila in skušal peš zbežati novogoriškim policistom. To mu ni uspelo, saj so ga policisti PP Nova Gorica kmalu zatem prijeli in ga že po nekaj minutah izročili v nadaljnji postopek italijanskim varnostnim organom (karabinjerji). V nadaljevanju postopka je bilo ugotovljeno, da je vozilo vozil 32–letni državljan Italije, v tujem avtomobilu je bila tudi 29–letna sopotnica, prav tako državljanka Italije. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je bilo osebno vozilo znamke Lancia, s katerim je 32-letni voznik bežal pred slovenskimi policisti, pred nekaj tedni ukradeno na območju Republike Italije.

Policisti PP Nova Gorica bodo zoper 32-letnega italijanskega državljana uvedli obdolžilni predlog na pristojno sodišče zaradi storitve več kršitev prometne zakonodaje (kršitev Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih) in Zakona o varstvu javnega reda in miru (neupoštevanje zakonitega ukrepa uradnih oseb, kršitev prvega odstavka 22. člena ZJRM-1).

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran