radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 259 klicev, od tega 76 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali 3 nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 11 kaznivih dejanj,
  • 6 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo II. kategorije, v kateri se je 1 oseba lahko telesno poškodovala,
  • 7 povoženj divjadi,
  • 8 prijav kršitev javnega reda in miru, 7 na javnih krajih in 1 v zasebnih prostorih.

policija splosniČez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda
Včeraj ob 12.03 so imeli policisti v postopku dva državljana Hrvaške, ki sta na območju PP Gorišnica, z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak, nedovoljeno prestopila državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa nista imela ustreznih dovoljenj. Policisti so voznika oglobili, sopotnici pa izrekli opozorilo.

Ob 13.09 so na istem mestu imeli v postopku državljana Slovenije, ki je z osebnim avtomobilom avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so mu izdali plačilni nalog.

Ob 17.37 so na istem mestu imeli v postopku državljana Poljske, ki je s kombiniranim vozilom poljskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa ni imel ustreznega dovoljenja. Policisti so ga oglobili.

Miran Šadl, mag. jav. upr.
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran