radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 3 obvestila o prometnih nesrečah z materialno škodo;
  • po 1 prijavo kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje stvari.
  • Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so bila zasežena tri vozila. V enem primeru je šlo za voznika, ki je ponoči s povzročanjem hrupa z naglim speljevanjem motil občane. Policisti so ga ustavili in mu zasegli osebni avtomobil.

Opozorila:

  • Pozivamo k odgovornim odločitvam pri hoji in smučanju v gorah. Oprema za sredogorje in visokogorje je drugačna in pri večjih višinah ter na določenih območjih tudi bolj specifična. Kramžarji niso enakovredni derezam. Podlaga je večinoma ledena. Previdno pri prečenju pobočij.
  • Smučarje pozivamo k upoštevanju FIS pravil varnega smučanja, predvsem glede hitrosti, ustavljanja, varnega prehitevanja in prehajanja med progami, razdalje do drugih smučarjev, opreme in pravilnega izbiranja težavnosti prog. Smučanje mora biti prilagojeno tudi razmeram na smučišču.

Dogodki:

  • Jeseniški policisti so včeraj zvečer obravnavali požar na pomožnem objektu. Okoliščine kažejo, da je zagorelo zaradi ostankov žerjavice po uporabi kamina. Tuja krivda je izključena. Nastala je manjša materialna škoda.
  • Policisti so včeraj obravnavali eno smučarsko nesrečo. Smučarka je padla sama. Po podatkih policije je lažje poškodovana.
  • Divjad je bila povožena v Hrastjah, na brniški cesti pri krožiščih, cesti Golnik – Kranj in v Soteski med Bledom in Bohinjem.

policija splosniKriminaliteta
V Radovljici so policisti obravnavali prijavo tatvine žlebov. Na območju Šenčurja je storilec vlomil v stanovanjski objekt, na Bledu pa v lopo. Iz lope je bilo odtujeno orodje. V Trbojah pa je bilo prijavljeno poškodovanje pnevmatik in pločevine na osebnem avtomobilu.

Akcija
Poteka 14-dnevna preventivna akcija Varno brez telefona v prometu. Policisti bomo poostreno nadzirali uporabo mobilnih telefonov in drugih naprav ter opreme (tablic, prenosnih računalnikov, slušalk), ki motijo voznikovo vidno in slušno zaznavanje ali možnost obvladovanja vozila.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran