radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 49 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 132 klicev. Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in 1 z lažjimi poškodbami. S področja kriminalitete so obravnavali 1 vlom, 3 tatvine, 1 poškodovanje tuje stvari in 1 kaznivo dejanje ponarejanja listin. Zaradi kršitev javnega reda so bile 3 intervencije.

V Spodnjih Škofijah so imeli policisti v postopku 27-letnega državljana BiH, ki ima v potnem listu iztrgane strani. Sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje ponarejanje listin. Poleg tega je bil obravnavan tudi za nelegalni prehod državne meje. Ugotovljeno je bilo namreč, da je mejo prestopil v Tuniših, izven mejnega prehoda. Izdan mu je bil še plačilni nalog.

V Dekanih je nekdo ukradel neregistriran osebni avto znamke Citroen C8, sive barve, vreden 500 evrov.

V vasi Vrbovo je nekdo vlomil v hišo. Odnesel je ognjevarno omaro, ki je bila pritrjena na zid, v kateri je bila gotovina, orožje, naboji in zlatnina. Kasneje je bila omara najdena v bližnjem potoku, odprta in prazna. Intenzivno se zbirajo informacije o vlomu.

Zvečer je odrejen preizkus alkoholiziranosti ustavljenemu 59-letnemu vozniku v Vanganelu pokazal 0.69 mg/l.

Ponoči pa so v Piranu odredili preizkus alkoholiziranosti 36-letnemu vozniku. Pokazal je rezultat 0,76 mg/l. Obema sledi obdolžilni predlog.

Varno brez telefona
Poteka 14-dnevna preventivna akcija Varno brez telefona v prometu. Policisti bodo poostreno nadzirali uporabo mobilnih telefonov in drugih naprav ter opreme (tablic, prenosnih računalnikov, slušalk), ki motijo voznikovo vidno in slušno zaznavanje ali možnost obvladovanja vozila.

Ilegalne migracije
Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24ih urah obravnavali 11 ilegalnih prehodov državne meje: v Starodu 3 državljane Turčije, pri Kozini 4 državljane Turčije.

Ponoči so v Tuniših ustavili osebni avto Renault Scenic, ki ga je vozil 31-letni državljan Hrvaške, v vozilu so bili tudi 4 državljani Bangladeša.

Postopki še potekajo.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran