radio tomi predvajalnik

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 10 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 3 s telesnimi poškodbami;
  • 4 prijave kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 1 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina, vlom in poškodovanje tuje svari.
  • Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

policija splosniPromet
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V Bohinju je zaradi neprilagojene hitrosti padla kolesarka, ki je bila še brez kolesarske čelade. Na cesti Brnik – Šenčur je tudi zaradi hitrosti v tovorno vozilo trčil voznik osebnega avtomobila. V Kranju pa je voznica z osebnim avtomobilom izsilila prednost drugemu udeležencu. Udeleženci so se po podatkih policije v nesrečah lažje poškodovali.

Pozivamo k previdnosti in odgovorni udeležbi v prometu.

Kriminaliteta
Tržiški policisti so danes ponoči obravnavali požare na smetnjakih. Na treh lokacijah – Virje, Cankarjeva cesta in Šolska ulica – jih je bilo okoli polnoči poškodovanih šest. Tri je ogenj uničil. Policisti dogodek obravnavajo kot kaznivo dejanje in vodijo postopek. Policisti prosijo morebitne priče za informacije na interventno številko 113, anonimni telefon 080 1200 ali na Policijsko postajo Tržič. https://fb.watch/cZK1F90-nR/

Sredi tega tedna so poškodovanje smetnjakov obravnavali tudi kranjski kriminalisti. Pri rednem delu na terenu so opazili najstnika, ki je v zabojnik odvrgel pirotehnično sredstvo. Zabojnik je zagorel. Požar so pogasili gasilci. Proti njemu poteka predkazenski postopek zaradi suma kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

Ostala kriminaliteta
V Bistrici pri Tržiču je bil odtujen osebni avtomobil v okvari Toyota Corolla, reg. št. KP E6-545. Jeseniški policisti so obravnavali prijavo namernega poškodovanja osebnega avtomobila in proti osumljencu že vodijo postopek. V Kranju pa so policisti obravnavali poskus vloma v poslovni objekt.

Nadzor nad tovornimi vozili
Policisti so včeraj dopoldan na avtocesti nadzirali tovorni promet. Kontroliranih je bilo 48 tovornih vozil in 7 avtobusov. Pri devetih tovornih vozilih je bila preverjena tudi teža. Med drugim so bila tri vozila pretežka, v enem primeru avtovleka za 2,5 tone. Na dveh vozilih je bil nepravilno naložen tovor, še trije vozniki pa so opravljali izredni prevoz brez spremstva. Prevažali so bivalne zabojnike. V enem primeru je bila s posebno napravo odkrita tudi manipulacija z gorivom pri tujci. Del postopka z njim so prevzeli tudi cestninski nadzorniki. Ostale kršitve pa so bile povezane z neupoštevanjem prometne signalizacije, hitrostjo, počitkom in prevozom otrok.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran