radio tomi predvajalnik

policija splosniV prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na hitri cesti udeleženi dve vozili
Včeraj, 12. maja ob 10.42, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na odseku hitre ceste H4 Razdrto – Vipava in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (osebno in tovorno vozilo). Na kraju so prometni policisti z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je 68–letni voznik tovornega vozila, državljan Madžarske (povzročitelj), vozil iz Razdrtega proti Vipavi. Med vožnjo na omenjeni relaciji je zaradi nepravilnega premika z zadnjim levim delom polpriklopnika trčil v desni bočni del osebnega avtomobila znamke, s katerim se je pravilno po prehitevalnem prometne pasu peljala 20-letna voznica. V prometni nezgodni nihče ni bil poškodovan, povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Med Branikom in Komnom padel in se poškodoval 51-letni kolesar
Včeraj, 12. maja ob 13.26, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije na cesti Branik – Komen, pri gradu Rihenberk, kjer se je pri padcu s kolesom poškodoval 51-letni kolesar. V omenjeni prometni nezgodi je bil sam udeležen. Kasneje so na kraju posredovali tudi novogoriški poklicni gasilci in reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so poškodovanca na kraju oskrbeli in ga prepeljali na nadaljnje zdravljenje v splošno bolnišnico v Šempeter pri Gorici.

V prometni nesreči na Idrijskem poškodovana kolesarka
Včeraj, 12. maja nekaj minut po 11. uri dopoldne, je bila Policija obveščena o prometni nesreči III. kategorije v Idriji in v kateri je bila predvidoma huje telesno poškodovana starejša kolesarka. Policisti PP Idrija so z ogledom in z zbiranjem obvestil ugotovili, da je starejša voznica osebnega avtomobila peljala po Lapajnetovi ulici (proti Vojkovi ulici) in med vožnjo začela prehitevati pred njo vozečo kolesarko. Po prehitevanju se voznica avtomobila ni mogla varno vključiti na smerno vozišče, po katerem je vozila pred prehitevanjem. V času prehitevanja je voznica pripeljala do križišča, v katerem je zavijala desno, z zadnjim desnim delom avtomobila pa trčila v prednjo pnevmatiko kolesa. Kolesarka je posledično izgubila nadzor nad kolesom in padla po vozišču ter se predvidoma huje poškodovala. Po nudeni oskrbi v ZD Idrija so poškodovanko odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. Policija je o prometni nezgodi s telesnimi poškodbami obvestila pristojne pravosodne organe (preiskovalno sodnico Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Idrijski policisti bodo zoper povzročiteljico nezgode glede na vsa ugotovljena dejstva in teže telesnih poškodb podali ustrezen ukrep.

V prometni nesreči I. kategorije z majhno poškodbo na Bovškem udeležena motorista
Policisti PP Bovec so v sredo, 11. maja ob 15.40, obravnavali prometno nesrečo I. kategorije na regionalni cesti Vršič – Trenta in v kateri sta bila udeležena dva motorista. V prometni nesreči voznica in voznik motornega kolesa nista bila poškodovana, na vozilih je nastala majhna poškodba. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti PP Bovec odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

V prometni nesreči II. kategorije v Ajdovščini lažje poškodovan 22-letni voznik avtomobila
Včeraj, 12. maja ob 13.17, so policiste OKC PU Nova Gorica obvestili o prometni nesreči II. kategorije s telesnimi poškodbami v Ajdovščini z udeležbo dveh voznikov osebnih vozil in trikolesa. Na kraju nezgode je bilo ugotovljeno, da je 43-letni voznik avtomobila (povzročitelj) vozil po Goriški cesti iz smeri središča mesta. V križišču za bencinski servis je z vozilom začel zavijati v levo proti omenjenemu servisu, pri tem pa ni pustil mimo vseh vozil, ki so prihajala iz nasprotne smeri in so v križišču vozila naravnost. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri (iz smeri tamkajšnjega letališča) pripeljal 22–letni voznik avtomobila, ki je v križišču vozil naravnost. Med vozili je prišlo do čelnega trčenja. V prometni nezgodi je bil udeležen tudi 56-letni voznik trikolesa, ki je pripeljal za 43-letnim voznikom avtomobila in njim ustavil; po trčenju obeh avtomobilov je vozilo 43-letnega voznika odbilo nazaj in z zadnjim delom trčil v trikolo. Po prometni nezgodi je 22-letni voznik zaradi lahke telesne poškodbe zdravniško pomoč poiskal v Ajdovščina, na vozilih je nastala materialna škoda. Zaradi odgovornosti za storitev prekrška po Zakonu o pravilih cestnega prometa (prednost na križišču, kršitev 58. člena ZPrCP) so prometni policisti 43-letnemu povzročitelju izdali plačilni nalog.

V prometni nesreči I. kategorije v Šempetru pri Gorici
Včeraj, 12. maja okoli 15. ure, se je na območju Šempetra pri Gorici (Žnidarčičeva ulica) zgodila prometna nesreča I. kategorije in v kateri sta bili udeleženi dve vozili (tovorno in osebno vozilo). Ugotovljeno je bilo, da je 61–letni voznik tovornega vozila zaradi nepravilnega premika v križišču s prednjim desnim delom tovornega vozila trčil v levi bočni del osebnega avtomobila, s katerim se je proti Novi Gorici peljala 45–letna voznica. Nihče od udeležencev ni bil poškodovan. Prometni policisti so 61-letnemu povzročitelju prometne nesreče izdali plačilni nalog.

Prometna nesreča I. kategorije z materialno škodo na hitri cesti med Vogrskim in Selom
Včeraj, 12. maja okoli 19. ure, se je na odseku hitre ceste H4 zgodila prometna nezgoda I. kategorije z materialno škodo. Ugotovljeno je bilo, da je voznik tovornega vozila s polpriklopnikom vozil po omenjeni hitri cesti iz Vogrskega proti Selu. Med vožnjo je iz neugotovljenega vzroka počila pnevmatika na tretji osi polpriklopnika, pri tem pa se je odtrgal tudi plastični blatnik nad pnevmatiko, ki je ostal na vozišču skupaj s kosi odpadle pnevmatike. Kmalu zatem je pravilno po prehitevalnem pasu v isti smeri pripeljal voznik osebnega avtomobila, ki je povozil odpadle dele na vozišču. Na osebnem vozilu in polpriklopniku je nastala materialna škoda. Prometni policisti so primer zaključili z uradnim zaznamkom za zavarovalnico.

V okolici Trente vlomili v parkomat in ukradli denar
Včeraj, 12. maja popoldne, so bovški policisti obravnavali vlom v parkomat na parkirišču v dolini Zadnjice v okolici Trente (Občina Bovec). Po prvih zbranih podatkih je neznani storilec vlomil vratca omenjenega parkomata in iz omenjenega aparata odtujil manjšo vsoto denarja. Policisti PP Bovec bodo po zaključku preiskave obravnavanega kaznivega dejanja (po prvem odstavku 205. člena KZ-1) podali kazensko ovadbo na Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec v Baški grapi na Tolminskem poškodoval osebno vozilo
Policisti PP Tolmin so včeraj, 12. maja dopoldne, obravnavali poškodovanje osebnega avtomobila na območju naselja Podbrdo (Občina Tolmin). Po prvih podatkih je neznanec tekom noči poškodoval oz. prerezal dve pnevmatiki osebnega avtomobila in tako oškodovancu povzročil za približno 150 evrov materialna škode. S strani oškodovanca ni bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja (poškodovanje tuje stvari, po 220. členu KZ-1), zato bodo tolminski policisti o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Neznanec poškodoval avtomat za hladne napitke
Danes, 13. maja dopoldne, smo bili obveščeni tudi o poškodovanju shranjevalnika za kovance na notranji strani avtomata za hladne napitke v Novi Gorici. S tem nezakonitim početjem je neznanec povzročil za okoli 50 evrov materialne škode. S strani oškodovanca je bil podan predlog za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Nova Gorica po zaključku preiskave podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran