radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 176 klicev. Obravnavali so 16 prometnih nesreč z materialno škodo in 2 z lažjimi poškodbami, zasegli so 1 vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali 5 vlomov in 6 tatvin, zaradi kršitev javnega reda je bilo 5 intervencij.

Vlomi
V Piranu je nekdo poskusil vlomiti v lokal, vendar mu to ni uspelo. V Ankaranu, v Baču pri Materiji in v Dekanih so vlomili v stanovanjske hiše. Iz vseh so ukradli gotovino in zlatnino.

V Portorožu je nekdo vlomil v kiosk in ukradel gotovino. V Luciji pa so vlomili v lokal in prav tako odnesli denar.

Opozorilo:
Storilci so v zadnjih letih spremenili svoje navade. Če so v preteklosti odtujevali tehnične predmete, danes prednjačijo denar, nakit in dokumenti.

Občane pozivamo, da nas obveščajo o pojavu sumljivih vozil in oseb, ki si ogledujejo hiše in bi se lahko pripravljali na izvršitev kaznivega dejanja. Podatki o znamki in registrski tablici vozila ali opis sumljive osebe ob morebitnem kasnejšem vlomu lahko bistveno pripomorejo k uspešni preiskavi kaznivega dejanja.

Vsem svetujemo, naj upoštevajo osnovne samozaščitne ukrepe. Zaklepajo naj vrata in zapirajo okna. Vrednih predmetov in gotovine pa naj nimajo doma ali vsaj ne na vidnih mestih.

V primeru izvršenih tatvin in vlomov svetujemo oškodovancem, da nemudoma pokličejo policiste najbližje policijske postaje ali interventno številko policije 113 in sporočijo čim več podatkov (okoliščine, opis storilca in vozila …). Do prihoda policistov naj ničesar ne prijemajo ali premikajo zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca.

Popoldan so policisti v Prestranku ustavili 16-letnega voznika kolesa z motorjem, ki ne poseduje veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

V Ankaranu je nekdo ukradel nedelujoč moped Kymco Agility reg. KPPK-84, rdeče barve.

Ilegalne migracije
Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24ih urah obravnavali 35 ilegalnih prehodov državne meje.

Avtocestna policija - prometna varnost
Policisti Specializirane enote avtocestne policije so v soboto opravljali nadzor prometa na avtocesti med Postojno in Uncem. Na izvozu avtoceste izven naselja Unec so ustavili voznika vlečnega vozila Renault T, s pripetim polpriklopnikom, državljana Slovenije. Pri kontroli dokumentov je bilo ugotovljeno, da je bilo polpriklopno vozilo nazadnje registrirano leta 2015, nanj pa je bila nameščena bolgarska tablica. Glede na to, da je bilo vozilo v zelo slabem tehničnem stanju, je bil odrejen izredni tehnični pregled.

Ugotovljeno je bilo, da polpriklopno vozilo dejansko ni tehnično brezhibno: nameščene so bile neustrezne pnevmatike, deli za upravljanje in ustavljanje pa niso delovali pravilno. Vozilo tudi ni izpolnjevalo predpisanih zahtev glede delov in opreme in ni bilo registrirano. Po izrednem tehničnem pregledu je bilo izločeno iz prometa, vozniku pa je bil izdan plačilni nalog v znesku 1800 evrov. Za pravno osebo bo uveden hitri postopek.

neuzpraven tovornjak 1

neuzpraven tovornjak 2

neuzpraven tovornjak 3

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran