radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 55 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 186 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Brežicah so pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 18-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nezakonitih prehodov državne meje.

Voznik lažje poškodovan
Policisti PP Novo mesto so bili nekaj po 12. uri obveščeni o prometni nesreči v Češči vasi. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 59-letni voznik osebnega avtomobila zaradi vožnje po levi strani vozišča v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drog javne razsvetljave. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Voznik z 2,5 promili alkohola
Policisti PP Brežice so nekaj pred 19. uro zaradi nezanesljive vožnje v Brežicah ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da gre za 65-letnega kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 1,22 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in zaradi kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine
Na delovišču v Srebrničah je med 3. 8. in 4. 8. nekdo iz rezervoarja delovnega stroja iztočil in odtujil okoli sto litrov goriva.

V naselju Razbore na območju PP Trebnje je med 12. in 20.30 neznanec izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil puško in strelivo.

Nezakoniti prehodi državne meje
Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju PP Brežice (Loče, Rigonce, Slovenska vas, Obrežje, Veliki Obrež) izsledili in prijeli 18 državljanov Burundija, sedem državljanov Iraka in tri državljane Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Požar
Ob 18.11 smo bili obveščeni o požaru na deponiji kosovnih odpadkov v Spodnjem Starem Gradu na območju PP Krško. Gasilci so požar omejili in danes nadaljujejo z aktivnostmi. Policisti in kriminalisti zbirajo obvestila in ugotavljajo okoliščine oziroma vzrok za nastanek požara. Ogled požarišča bodo opravili, ko bodo razmere to omogočale. O ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Alenka Drenik
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Novo mesto

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran