radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 7 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 3 s telesnimi poškodbami;
  • 8 prijav kršitev predpisov o javnem redu in miru na javnem kraju ter 2 v zasebnem prostoru;
  • s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina.
  • Policisti so v enem postopku zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo postopek.
  • Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

Dogodki:

  • Tržiški policisti so včeraj obravnavali prijavo dimniškega požara brez nastanka škode.
  • V Bohinju so policisti včeraj preverjali prijavo suma izginotja plavalca, ki pa ni bila potrjena. Moški je izgubil orientacijo, zato se je proti izhodišču okoli jezera odpravil peš.
  • Na Bledu so policisti danes ponoči obravnavali 5-metrski padec s ploščadi ob nastanitvenem objektu. Tuja krivda je izključena. Moški je padel sam zaradi teme in lastne napake.
  • V Ferati Hvadnik v Gozd Martuljku se je včeraj zaradi nepravilnega vpenjanja poškodoval pohodnik. Padel je okoli 7 metrov in se huje poškodoval. Na območju Prisojnika sta se včeraj zvečer izgubila dva tuja pohodnika. Z gorskimi reševalci ju je danes nepoškodovana rešil policijski helikopter. Še en planinec se je izgubil v Bohinjskih gorah. V klasičnem reševanju so intervenirali bohinjski gorski reševalci, ki so moškega našli in ga pospremili v dolino. Pozivamo k veliki previdnosti ter odgovornosti do sebe in do drugih. Gore niso igrišče, so zahteven in nevaren teren, še posebej, če se jih lotevamo neodgovorno.

policija splosniPromet
Gorenjski policisti so včeraj obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. Na Jesenica sta trčila otrok z električnim skirojem in voznik avtomobila. Opozarjamo, da za električne skiroje veljajo posebna pravila. Ta prevozna sredstva niso igrača in dosegajo hitrost, ki v primeru nesreče lahko povzroči tudi hude poškodbe. Za ravnanja otrok v prometu so odgovorni otrokovi straši.

V okolici Škofje Loke pa je sama padla kolesarka, v Kraju pa kolesar. Zadel je ob rob vozišča.

Pozivamo k varni udeležbi v prometu, previdnosti in prilagajanju vožnje razmeram na cesti.

Spletna goljufija
Policisti so včeraj obravnavali primer spletne kriminalitete. Storilec je prestregel elektronska sporočila med podjetjema in se vmešal v komunikacijo ter pri izvajanju finančne transakcije zavedel plačnika, da je denar nakazal na njegov račun. Oškodovani družbi je poslal tako sporočilo, da je ta verjela, da ga pošilja prav podjetje, s katerim so poslovno sodelovali. Storilec pa je spremenil številko transakcijskega računa in oškodoval družbo.

Podjetja pozivamo, naj pri izvajanju transakcij pred potrditvijo pri zanesljivem viru še enkrat preverijo, če so podatki pravi, da kasneje ne bi bili ogoljufani. Tarča tovrstnih goljufij so podjetja, škode pa običajno večje. Zlasti ranljivi so lahko operacijski sistemi, ki se ne posodabljajo več in ki so brez ustrezne zaščite. Previden pa je treba postopati tudi pri odgovarjanju na elektronsko pošto. Ne odgovarjajte avtomatično in vedno preverite podatke elektronskega naslova, torej, da je prejemnik dejansko tudi pošiljatelj in ne nekdo drug. Pozorni bodite na podrobnosti.

Kriminaliteta
Na Jesenicah je bil odtujen starejši osebni avtomobil Fiat Punto. V Kranju pa so policisti obravnavali tatvino stvari v trgovini. Proti identificirani ženski že vodijo postopek.

mag. Bojan Kos
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Kranj

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran