radio tomi predvajalnik

policija splosniPolicisti Policijske uprave Koper so v zadnjih 24ih urah intervenirali v 69 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 194 klicev. Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo, 2 s hujšimi poškodbami in 1 z lažjimi, zasegli so 2 vozili. S področja kriminalitete so obravnavali 4 tatvine, zaradi kršitev javnega reda je bilo 6 intervenciji.

Ob 7.11 smo dobili obvestilo, da je zagorelo na balkonu stanovanja v Luciji. Policisti so po pogašenem požaru opravili ogled kraja in ugotovili, da so bile v stanovanju, v četrtem nadstropju, tri osebe. Ob treh zjutraj so šli spat, vendar so na balkonu pozabili pogasiti vžigalno spiralo za odganjanje komarjev. V požaru je nastala materialna škoda, ogenj je osmodil še balkon v 5. in 6. nadstropju. Policisti preiskujejo sum storitve kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti.

Ob 10. uri nas je voznik obvestil, da osebni avto pelje iz Škofij proti Bivju po hitri cesti v napačno smer. Policisti so ugotovili, da je v napačno smer peljala 55-letna Izolanka, obravnavajo kaznivo dejanje nevarne vožnje v cestnem prometu.

Popoldan je v Bertokih na kolesarski stezi padla kolesarka, 56-letna državljanka Francije. Zapeljala je preveč v levo in trčila v betonsko oviro ter padla. Lažje poškodovano so odpeljali v SB Izola. Izrečena ji je bila globa.

V Postojni so izpred bloka ukradli skuter znamke SYM ORBIT/ II 50 25, svetlo sive barve, reg. št. PO 1D-S7. V ključavnici so bili puščeni kontaktni ključi. Škode je za 800 evrov. Kasneje je bila najdena registrska tablica.

Ob 16.27 smo bili obveščeni o prometni nesreči v strunjanskem drevoredu, in sicer je šlo za nalet treh vozil. 33-letni voznik je zaradi neprimerne hitrosti trčil v vozilo 48-letne voznice, to pa je odbilo še v vozilo pred njo, ki ga je peljal 50-letni voznik. Po prvih podatkih se je v trčenju poškodovala 48-letna voznica osebnega avtomobila.

Pomorski policisti so imeli popoldan v Strunjanu v postopku 39-letnega Koprčana, ki se je izkazal s ponarejenim potrdilom o usposobljenosti za voditelja čolna. Sledi mu kazenska ovadba.

Ob 18.56 smo bili obveščeni o prometni nesreči v Kosezah pri Ilirski Bistrici. 20-letni domačin je peljal od Ilirske Bistrice proti Jelšanam, zapeljal desno izven vozišča in trčil v drevo. Odrejen preizkus alkoholiziranosti je pokazal 1,12 mg/l. Voznik se z rezultatom ni strinjal, zato mu je bil odrejen strokovni pregled na alkohol, prepovedane droge in psihoaktivna zdravila. Odpeljan je bil v SB Izola, sledi obdolžilni predlog.

V Bertokih so policisti zvečer zasegli osebni avto 29-letniku, ki nima vozniškega dovoljenja. Sledi mu obdolžilni predlog.

Na mejnem prehodu Sočerga so ob 0.30 preverjali 44-letnega voznika osebnega avtomobila iz Jesenic. Ker nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so mu vozilo zasegli. Sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije
Policisti so na območju Policijske uprave Koper v zadnjih 24ih urah obravnavali 38 ilegalnih prehodov državne meje.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran