radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 243 klicev, od tega 111 interventnih, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali 4 primere nedovoljenega prehoda čez državno mejo.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 17 kaznivih dejanj,
  • 13 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 4 prometne nesreče II. kategorije
  • 1 prometna nesreča III. kategorije,
  • 10 prijav kršitev javnega reda in miru, 4 na javnih krajih in 6 v zasebnih prostorih
  • 1 kršitelju je bilo zaseženo vozilo,
  • 4 povoženja divjadi,
  • 1 nesreča pri delu

policija splosniV kombiju 24 tujcev
Policisti PP Podlehnik so včeraj zjutraj obravnavali voznika kombija, v katerem je prevažal 24 tujcev, državljanov Indije. Tujci so zaprosili za mednarodno zaščito in bili odpeljani v azilni dom, vozniku je bila, zaradi utemeljenega razloga za sum storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države (308. čl. KZ-1) odvzeta prostost in bo s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku.

Policisti PP Ormož so včeraj zjutraj obravnavali 8 državljanov Burundija; tudi oni so zaprosili za mednarodno zaščito. Policisti PP Podlehnik so včeraj zvečer obravnavali še 17 državljanov Indije in 5 državljanov Pakistana, vsi so zaprosili za mednarodno zaščito. Danes zgodaj zjutraj pa so policisti PP Gorišnica obravnavali še 6 državljanov Konga, postopki z njimi še potekajo.

Brez veljavne vozniške in pod vplivom alkohola
Policisti PP Slovenska Bistrica so imeli zgodaj zjutraj v postopku 38-letnega moškega, za katerega so ugotovili, da je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal kar 1, 27 mg/l alkohola v njegovem organizmu. Prav tako je bilo ugotovljeno, da je vozil neregistriran osebni avtomobil, na katerem so bile nameščene različne registrske tablice, ki niso pripadale navedenemu vozilu. Osebni avtomobil so mu policisti zasegli, zoper voznika pa bo podan obdolžilni predlog na pristojno sodišče. V navedenem primeru gre za večkratnega kršitelja cestnoprometnih predpisov, saj mu je bilo v zadnjih dveh letih zaseženih že več vozil.

alkotest 1 27

Pešec huje poškodovan
Policisti PP Ptuj so včeraj dopoldne obravnavali prometno nesrečo med voznikom motorja in pešcem. Pešec je bil zaradi poškodb odpeljan v bolnišnico, utrpel je hujšo telesno poškodbo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preverjanjem okoliščin prometne nesreče.

Nogometna tekma minila brez kršitev
Včerajšnje mednarodne nogometne tekme UEFA nogometne Lige Evropa med NK Maribor in HJK Helsinki na stadionu Ljudski vrt v Mariboru se je udeležilo približno 6.500 obiskovalcev, prireditev je potekala brez zaznanih kršitev.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran