radio tomi predvajalnik

policija splosniObravnavani primer ugriza psa na Kobariškem
Policisti PP Bovec so v sredo, 3. avgusta popoldne, obravnavali ugriz psa v enem od naselij v Občini Kobarid. Ugotovljeno je bilo, da je pes prejšnjega dne v večernih urah ugriznil žensko v stegno leve noge med njenim sprehodom pri eni od stanovanjskih hiš. Kasneje so poškodovanki zdravniško pomoč nudili v ZD Tolmin. O ugrizu psa je bila obveščena tudi pristojna inšpekcijska služba. Bovški policisti bodo zoper lastnika psa uvedli hitri postopek z odločbo zaradi kršitve določil Zakona o zaščiti živali.

Neznanec se je na Bovškem znesel nad parkiranim vozilom
Včeraj, 4. avgusta v zgodnih večernih urah, so policisti obravnavali poškodovanje tujega vozila (kombi), ki je bilo parkirano na parkirišču v Bovcu (ulica Ledina). Ugotovljeno je bilo, da je neznanec z neznanim ostrim predmetom poškodoval oz. podrsal obe strani omenjenega vozila. Oškodovanec, državljan Nizozemske, je odstopil od predloga za pregon navedenega kaznivega dejanja, zato bodo policisti PP Bovec o vseh ugotovitvah s pisnim poročilom obvestili Državno tožilstvo v Novi Gorici.

Požar v Volčji Dragi
Danes, 5. avgusta ob 11.18, je bila Policija obveščena o požaru za stanovanjsko hišo na območju naselja Volčja Draga (Občina Renče-Vogrsko), kjer je po prvih zbranih podatkih občanki pri kurjenju vejevja za stanovanjskim objektom ogenj ušel izpod nadzora. Kasneje so ogenj dokončno pogasili gasilci, v požaru pa je zgorel približno en hektar podrasti in grmičevja. O požaru je Policija obvestila tudi pristojne pravosodne organe (preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča in Državno tožilstvo v Novi Gorici). Policisti PP Nova Gorica bodo zoper občanko glede na vsa ugotovljena dejstva podali ustrezen ukrep.

V zvezi s tem ponovno opozarjamo, da je Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje z 20. julijem 2022 dalje na podlagi 8. člena Uredbe o varstvu pred požarom v naravnem okolju razglasila zelo veliko in veliko požarno ogroženost v naravi. Zelo velika požarna ogroženost naravnega okolja je razglašena v občinah Nova Gorica, Kanal, Brda, Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Ajdovščina, Vipava, Ankaran, Izola, Koper, Piran, Hrpelje-Kozina, Divača, Sežana, Komen, Postojna, Ilirska Bistrica in Pivka.

Na ostalih območjih države pa je razglašena velika požarna ogroženost okolja.

Povsod po državi je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, kuriti kresove, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete (več podrobnosti na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje: https://www.gov.si/novice/2022-07-20-razglaseni-zelo-velika-in-velika-pozarna-ogrozenost-v-naravi/ ).

V prometni nesreči II. kategorije na odseku hitre ceste med Vipavo in Ajdovščino lažje poškodovana voznica avtomobila
Danes, 5. avgusta nekaj minut po polnoči, smo bili obveščeni o prometni nesreči II. kategorije s pobegom na odseku hitre ceste H4 med Vipavo in Ajdovščino in v kateri je bilo udeleženo osebno vozilo. Policisti Postaje prometne policije Nova Gorica so ugotovili, da je voznica avtomobila peljala po hitri cesti iz Vipave proti Ajdovščini. Pri naselju Zemono jo je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo z vozilom zaneslo v desno, kjer je trčila v varnostno ograjo, vozilo se je ustavilo izven vozišča približno 80 metrov stran od prve točke trčenja. Po prihodu policistov, reševalcev in tamkajšnjih gasilcev voznice ni bilo na kraju nesreče in je bila kasneje izsledena na makadamski cesti pod naseljem Žapuže. V nadaljevanju postopka je bil mlajši voznici odrejen preizkus alkoholiziranosti in rezultat je pokazal, da je vozila pod vplivom alkohola. Predvidoma lažje poškodovana povzročiteljica je bila kasneje odpeljana na dodatni pregled v šempetrsko bolnišnico. Zaradi odgovornosti za storitev več prekrškov Zakona o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost, vožnja pod vplivom alkohola in pobeg s kraja prometne nezgode) bo zoper povzročiteljico podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V prometni nesreči I. kategorije z materialno škodo na Tolminskem udeleženi osebni vozili
Včeraj, 4. avgusta ob 19.52, smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Volče (Občina Tolmin) in v kateri sta bila udeležena voznika dveh osebnih vozil. Ugotovljeno je bilo, da je 24-letni voznik avtomobila peljal po glavni cesti iz Tolmina proti Novi Gorici. V omenjenem naselju je na ravnem delu vozišča zaradi neprilagojene hitrosti kljub zaviranju s prednjim delom avtomobila trčil v zadnji del drugega osebnega avtomobila, s katerim se je voznik ustavil na desnem smernem vozišču in čakal, da lahko varno zavije levo čez vozišče. Bovški policisti so povzročitelju odredili preizkus alkoholiziranosti in rezultat z alkotestom je pokazal, da je bil pod vplivom alkohola (0.47 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka). V prometni nesreči nihče od udeležencev ni bil poškodovan, na vozilih je nastala materialna škoda Zaradi odgovornosti za storitev prekrškov po Zakonu o pravilih cestnega prometa (neprilagojena hitrost in prepoved vožnje pod vplivom alkohola) je bil 24-letnemu povzročitelju izdan plačilni nalog.

Na Ajdovskem padel in se poškodoval 41-letni kolesar
Včeraj, 4. avgusta ob 16.01, so prometni policisti obravnavali prometno nesrečo II. kategorije v Ajdovščini, kjer je s kolesom padel in se telesno poškodoval 41–letni kolesar. Poškodovanega kolesarja so kasneje zdravniško oskrbeli v šempetrski bolnišnici.

Na Goriškem iz prometa izločili kršiteljico cestnoprometnih predpisov
Danes, 5. avgusta dopoldne, so prometni policisti v Ozeljanu ustavili starejšo voznico neregistriranega mopeda znamke Tomos in v nadaljevanju postopka ugotovili, da slednja nima vozniškega dovoljena. Policisti so ji omenjeno vozilo skladno s prometno zakonodajo zasegli, zoper voznico bo podan obdolžilni predlog na okrajno sodišče.

V manjši prometni nezgodi na Goriškem udeleženi dve osebni vozili
Danes, 5. avgusta ob 11.37, so policisti obravnavali prometno nesrečo I. kategorije z majhno poškodb v Šempetru pri Gorici in v kateri sta bila udeležena voznika dveh osebnih avtomobilov. Ker so bili izpolnjeni vsi zakonski pogoji (po 111. členu ZPrCP) so policisti PP Gorica odstopili od ogleda kraja prometne nesreče oz. od ugotavljanja dejstev in zbiranja dokazov potrebnih za odločitev o prekršku.

Dean Božnik
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Nova Gorica

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran