radio tomi predvajalnik

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 182 klicev, od tega 89 interventnih, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. Obravnavali smo en primer nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi:

  • 14 kaznivih dejanj,
  • 9 prometnih nesreč I. kategorije,
  • 1 prometno nesrečo II. kategorije,
  • 13 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 8 na javnem kraju in 5 v zasebnem prostoru
  • 1 nesrečo pri delu

policija splosniPrejel lažno obvestilo o preplačanemu davku
Policisti PP Ptuj so prejeli prijavo spletne goljufije. Oškodovanec je prejel elektronsko sporočilo, v katerem je bilo navedeno, da bo prejel vrnjen davek. Posredoval je bančne podatke, nakar mu je bilo iz transakcijskega računa odtegnjenih dobrih 8.000 evrov. Pri tem opozarjamo, da gre pri tovrstnih poskusih za lažna obvestila. Spletnim uporabnikom svetujemo, da dobro preverijo verodostojnost e-sporočil, ki jih napotujejo na vpis osebnih, oziroma občutljivih podatkov. Več o tem: https://www.gov.si/novice/2022-11-16-bodite-pozorni-vedno-nova-in-vse-vec-laznih-sporocil/

Pripeljal se je na mejni prehod
Včeraj popoldne se je na Mejni prehod Zavrč pripeljal voznik osebnega avtomobila srbskih registrskih označb, ki ga je vozil državljan Črne Gore, ki je v vozilu prevažal 7 tujcev. Voznik je med postopkom mejne kontrole zapustil vozilo in začel bežati v notranjost države, a ga je dohitel policist. Moškega so policisti prijeli in mu odvzeli prostost. 5 državljanov Iraka in dva državljana Sirije so zaprosili za mednarodno zaščito.

Poostrene aktivnosti rabe mobilnikov med vožnjo
Od 21. do 27. novembra 2022 se pod okriljem Agencije za varnost prometa Republike Slovenije izvaja nacionalna preventivna akcija ozaveščanja o nevarnostih udeležbe v prometu in sočasne uporabe mobilnega telefona, tako pri voznikih motornih vozil, koles kot tudi pešcev in drugih udeležencev v prometu. Navedena problematika predstavlja vse večji problem sodobne družbe, ki se odraža tudi v prometni varnosti. Poostrenim aktivnostim se pridružujemo tudi mariborski policisti. V sredo, 23. novembra 2022, bomo na območju celotne policijske uprave izvedli poostren nadzor cestnega prometa in rabe naprav ali opreme, ki zmanjšujejo voznikovo slušno ali vidno zaznavanje med vožnjo, ugotavljali pa bomo tudi uporabo varnostnih pasov in ustreznih zadrževalnih sistemov pri prevozih otrok. Vsem udeležencem cestnega prometa svetujemo, da med vožnjo ne uporabljajo mobilnega telefona, temveč naj vozilo ustavijo v skladu s cestno-prometnimi predpisi na primernem mestu in opravijo telefonski klic ali pošljejo sporočilo. Prav tako jih pozivamo k doslednemu upoštevanju vseh ostalih cestno prometnih predpisov.

Anita Kovačič Čelofiga
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Maribor

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran