radio tomi predvajalnik

policija splosniV preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 555 klicev, 167 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 54 nanašalo na kriminaliteto, 37 na javni red in mir, ter 53 na prometno varnost.

Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 8 tatvin, 9 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari.

Pri prometni varnosti so obravnavali 11 prometnih nesreč z materialno škodo, nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan kolesar. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 5 vozil.

Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru.

Med 21. 11. 2022, od 6. ure in 22. 11. 2022, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Logatca izsledili in prijeli tujca (drž. Afganistana), ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Postopki policistov s tujcema še niso zaključeni.

Vlomi:
V okolici Škofljice je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil alkoholne pijače. Lastnika je oškodoval za okoli 600 evrov.

V centru Ljubljane je neznani storilec vlomil v klet in posteljnino. Lastnika je oškodoval za okoli 100 evrov.

V Šiški je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moško kolo znamke Finna. Lastnika je oškodoval za okoli 1.200 evrov.

Na območju Bežigrada je neznani storilec vlomil v klet in odtujil moped znamke Honda. Moped je bil v nadaljevanju najden odvržen v bližini in je bil vrnjen lastniku.

V Šiški so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili več koles. Podjetje je oškodovano za več tisoč evrov.

V Mostah so neznanci vlomili v skladiščne prostore podjetja, od koder so odtujili odtujeno različno električno orodje. Podjetje je oškodovano nekaj tisoč evrov.

Prometne nesreče:
Včeraj, okoli 14. ure se je na Ledarski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, okoli 11. ure se je na Gosposvetski ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker je peška kljub znaku rdeče luči na semaforju prečkala vozišče, vanjo pa je trčil voznik. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Tomaž Tomaževic
predstavnik za odnose z javnostmi
Policijska uprava Ljubljana

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran